Pizza
Cesto na pizzu (fotorecept)
Autor receptu: dominig
Najlepší recept na pizzu, cesto ako vatička.
8 porcií |
60 minút príprava |
10-15 minút na 220 °C |
Postup
- V 200 ml teplej vody rozmiešame rozdrobené droždie a kryštálový cukor. Necháme vzísť kvások.
- Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme olej, soľ, kvások a zvyšok vody. Vypracujeme cesto, cesto sa na
začiatku lepí, nepodsypávať múkou, treba ho vypracovať aspoň 5 minút. Vznikne nám krásne pavučinkové cesto, ktoré necháme na teplom mieste zakryté kysnúť (stačí 30 minút). Vykysnuté cesto rozdelíme na 3-4 bochníky, ktoré ešte necháme nakysnúť a potom
vyvaľkáme do tvaru kruhu.
- Rúru zohrejeme na 220 stupňov. Cesto obložené surovinami podľa chuti pečieme cca 10-15 minút, záleží od rúry.
- Takto vyzerá 1 bochník.
- Môžete vidieť, že cesto je nadýchané (viď bublinky). Dobrú chuť.