Pizza

Cesto na pizzu (fotorecept)

Autor receptu: dominig

Najlepší recept na pizzu, cesto ako vatička.

8
porcií
60 minút
príprava
10-15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. V 200 ml teplej vody rozmiešame rozdrobené droždie a kryštálový cukor. Necháme vzísť kvások.
  2. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme olej, soľ, kvások a zvyšok vody. Vypracujeme cesto, cesto sa na začiatku lepí, nepodsypávať múkou, treba ho vypracovať aspoň 5 minút. Vznikne nám krásne pavučinkové cesto, ktoré necháme na teplom mieste zakryté kysnúť (stačí 30 minút). Vykysnuté cesto rozdelíme na 3-4 bochníky, ktoré ešte necháme nakysnúť a potom vyvaľkáme do tvaru kruhu.
  3. Rúru zohrejeme na 220 stupňov. Cesto obložené surovinami podľa chuti pečieme cca 10-15 minút, záleží od rúry.
  4. Takto vyzerá 1 bochník.
  5. Môžete vidieť, že cesto je nadýchané (viď bublinky). Dobrú chuť.