Jeden z množstva výborných plochých chlebov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšej misky si dáme cukor, vodu a droždie. Počkáme na aktiváciu droždia.
- 2
Pripravíme si cesnakové maslo, roztopením masla a pridaním prelisovaného cesnaku.
- 3
Do misky s droždím pridáme múku, 2 KL cesnakového masla, 1 PL bieleho jogurtu a miesime približne 7 minút, kým vznikne hladké, nelepivé cesto.
- 4
Z cesta vytvarujeme guľku, pokvapkáme trochou masla a necháme podkysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.
- 5
Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 6 kusov, vytvarujeme guľky, poprášime múkou, zakryjeme fóliou a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
- 6
Guľky rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm.
- 7
Opečieme na rozpálenej, suchej panvici z oboch strán po dobu 2 minút.
- 8
Natrieme cesnakovým maslom a necháme vychladnúť.
Tiež chlebové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrú chuť. 🙂