Chlebové placky
Cesnakový naan
Autor receptu: crenai
Jeden z množstva výborných plochých
chlebov.
6 porcií |
90 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do väčšej misky si dáme cukor, vodu a droždie. Počkáme na aktiváciu droždia.
- Pripravíme si cesnakové maslo, roztopením masla a pridaním prelisovaného cesnaku.
- Do misky s droždím pridáme múku, 2 KL cesnakového masla, 1 PL bieleho jogurtu a miesime približne 7 minút, kým vznikne hladké, nelepivé cesto.
- Z cesta vytvarujeme guľku, pokvapkáme trochou masla a necháme podkysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.
- Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 6 kusov, vytvarujeme guľky, poprášime múkou, zakryjeme fóliou a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
- Guľky rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm.
- Opečieme na rozpálenej, suchej panvici z oboch strán po dobu 2 minút.
- Natrieme cesnakovým maslom a necháme vychladnúť.