Chlebové placky

Cesnakový naan

Autor receptu: crenai

Jeden z množstva výborných plochých chlebov.

6
porcií
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misky si dáme cukor, vodu a droždie. Počkáme na aktiváciu droždia.
  2. Pripravíme si cesnakové maslo, roztopením masla a pridaním prelisovaného cesnaku.
  3. Do misky s droždím pridáme múku, 2 KL cesnakového masla, 1 PL bieleho jogurtu a miesime približne 7 minút, kým vznikne hladké, nelepivé cesto.
  4. Z cesta vytvarujeme guľku, pokvapkáme trochou masla a necháme podkysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.
  5. Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 6 kusov, vytvarujeme guľky, poprášime múkou, zakryjeme fóliou a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
  6. Guľky rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm.
  7. Opečieme na rozpálenej, suchej panvici z oboch strán po dobu 2 minút.
  8. Natrieme cesnakovým maslom a necháme vychladnúť.