Nepečené kakaovo-mandľové guľôčky
Nepečené kakaovo-mandľové guľôčky so sladeným kondenzovaným mliekom. Plnené sú celými blanšírovanými mandľami a na osvieženie posypané drvenými lyofilizovanými jahodami.
porcií
príprava
Suroviny
| 1 konzerva (397 g) |
|
| 200 g (alebo mleté mandle) |
|
| 2 PL (prášok) |
|
| pár kvapiek |
|
| 100 g (príp. podľa potreby) |
|
| (blanšírované jadrá) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Kakaové sušienky vložíme do plastového vrecka a valčekom rozdrvíme.
- 2
Mandľovú múku alebo najemno zomleté mandle zmiešame s kakaom a rozdrvenými sušienkami.
- 3
Do pripravenej suchej zmesi pridáme sladené kondenzované mlieko, pár kvapiek vanilkovej arómy a dôkladne vymiešame hustú lepkavú hmotu, ktorú odložíme do chladničky na cca 1 hodinu.
- 4
Po uplynutí času pomocou dlaní formujeme malé guľôčky, do každej vložíme celú mandľu a guľky obalíme v drvených lyofilizovaných jahodách. Uložíme do malých cukrárskych košíčkov a necháme finálne vychladiť. Dobrú chuť!
- 5
Pohľad v reze:
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu