Túto polievku robievam vačšinou na jeseň keď počasie nie je až také ideálne :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 8 strúčikov |  | 
|  | |
| alebo vegeta |  | 
|  | |
| alebo bujón 1 ks |  | 
| stredne veľké 3 ks |  | 
|  | |
| 150 g alebo kremovy |  | 
|  | |
| 2 ks - strúčiky |  | 
| 1 ks čerstvé celé |  | 
|  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Na masle si opražíme strúčiky cesnaku, každý podľa chuti, ja dávam na stredne veľkú polievku asi 8 ks. Poprášim vegetou alebo soľou, červenou paprikou a mletou rascou. 
- 2
Pridám vodu a nechám prevrieť, pridám buď vopred pripravený zeleninový vývar alebo kocku zeleninového bujónu. 
- 3
Medzitým si ošúpem zemiaky, nakrájam na malé kocky a pridám do polievky. V miske si vidličkou pretlačím tavený syr, zmiešam s jedným vajíčkom, strúhankou a petržlenovou vňaťou. Keď je cesto tak akurát, v ruke si ušúľam drobné guličky alebo knedličky.   
- 4
Keď sú zemiaky mäkké, zopár si ich môžem potlačiť vidličkou a ostatné len tak nechať na kocky.Knedličky pomaly pridám do polievky a nechám povariť až kým vyplávajú na povrch. Nakoniec ešte pridám sušenú petržlenovú vňať a polievka je hotová. Dobrú chuť!   
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2


 
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu