Foto: korka82
Túto polievku robievam vačšinou na jeseň keď počasie nie je až také ideálne :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 strúčikov |
|
|
|
alebo vegeta |
|
|
|
alebo bujón 1 ks |
|
stredne veľké 3 ks |
|
|
|
150 g alebo kremovy |
|
|
|
2 ks - strúčiky |
|
1 ks čerstvé celé |
|
|
Postup
-
1
Na masle si opražíme strúčiky cesnaku, každý podľa chuti, ja dávam na stredne veľkú polievku asi 8 ks. Poprášim vegetou alebo soľou, červenou paprikou a mletou rascou.
- 2
Pridám vodu a nechám prevrieť, pridám buď vopred pripravený zeleninový vývar alebo kocku zeleninového bujónu.
- 3
Medzitým si ošúpem zemiaky, nakrájam na malé kocky a pridám do polievky. V miske si vidličkou pretlačím tavený syr, zmiešam s jedným vajíčkom, strúhankou a petržlenovou vňaťou. Keď je cesto tak akurát, v ruke si ušúľam drobné guličky alebo knedličky.
- 4
Keď sú zemiaky mäkké, zopár si ich môžem potlačiť vidličkou a ostatné len tak nechať na kocky.Knedličky pomaly pridám do polievky a nechám povariť až kým vyplávajú na povrch. Nakoniec ešte pridám sušenú petržlenovú vňať a polievka je hotová. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu