Cesnaková pasta

Cesnaková pasta s tukom (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Na jeseň som kúpil od známeho domáci cesnak. Mal som ho uskladnený v plátennom vrecku v špajze, v tme.* Nedávno som si všimol, že začína vyháňať klíčky, tak som rozmýšľal, ako ho čo najskôr spotrebovať. Našiel som jednoduchý recept, určite ho mnohí z vás aj poznajú, preto by som rád vedel, ako aj vy skladujete cesnak, aby vydržal čo najdlhšie, budem rád ak mi to napíšete do komentárov.

Suroviny

Postup

  1. Cesnak očistíme, pomelieme a zmiešame so soľou. Zakryté necháme v chladne asi 1 hodinu odstáť.
  2. Masť rozpustíme, aby bola tekutá, ale nie veľmi teplá.
  3. Dobre premiešame s pomletým cesnakom a naplníme do pohárov alebo alebo uzatvárateľných plastových krabičiek. Odložíme do chladničky.
  4. Používame v kuchyni všade tam, kde potrebujeme cesnak, na hrianky, langoše alebo posúchy. Pozor však pri solení, pasta je slaná.