Foto: hviezdickaz
Vynikajúca pasta vhodná na dochutenie jedla.
10 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Očistíme si cesnak a odvážime si soľ. Na 1kg cesnaku pridávame menej ako 0,5 kg soli! ( osvedčené máme 400 g ) .
-
2
Cesnak pomelieme a zmiešame spolu so soľou.
-
3
Cesnakovú pastu plníme do malých umytých pohárov a sterilizujeme 10 min. Otvorenú pastu skladujeme v chladničke.
kupujem na trhu . Keď natrafím na krajší , kúpim viac a sterilizujem.
Avšak v chladničke začne meniť farbu a nevyzerá lákavo.
žeby ho tie babky kúpili v markete a potom predávali na trhu ?
Ani by som nebol prekvapený, lebo to robievajú s rajčinami ,
paprikou, ale i s inou zeleninou.