Cesnaková pasta fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 1. marca 2013

Vynikajúca pasta vhodná na dochutenie jedla.

10 minút
na 100 °C

Suroviny

1000 g
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme si cesnak a odvážime si soľ. Na 1kg cesnaku pridávame menej ako 0,5 kg soli! ( osvedčené máme 400 g ) .

    Cesnaková pasta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak pomelieme a zmiešame spolu so soľou.

    Cesnaková pasta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesnakovú pastu plníme do malých umytých pohárov a sterilizujeme 10 min. Otvorenú pastu skladujeme v chladničke.

    Cesnaková pasta (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
ako dlho ti potrvá spotrebovať toľko cesnaku? u mňa by to bolo približne na 30rokov...zaujímavé a pekné.-)))
angast
skúšal som rôzne rcp. a vždy to ostalo zelené. Ako dlho to , prosím ťa vydrží v chladníčke bez zmeny farby?
hviezdickaz
@angast , ja ked ho zasterilizujem,tak ostane krasne biely. Samozrejme, ze po nejakom case, po jeho otvoreni v chladnicke zhnedne, ale to by si ho tam musel mat dlhsie, neviem ci netrepnem hlupost, zo dva - tri mesiace? A preco ti ostava pasta zelena? Sterilizujes ju?
angast
@hviezdi čkaz
kupujem na trhu . Keď natrafím na krajší , kúpim viac a sterilizujem.
Avšak v chladničke začne meniť farbu a nevyzerá lákavo.
ela77
chýba mi tu už iba návod, kde zohnať dobrý kvalitný cesnak slovenský ak sa nám vlastná úroda nevydarí. Na jeseň som kúpila na inzerát v Kubíne. Na prvý pohľad bol krásny veľký, veľké strúčky, no po začatí šúpania som zistila, že je akoby nahnitý, či plesnivý. Neviem či to vôbec predávajúci tiež vedel. Samozrejme nie všetok, ale väčšina a ten zapáchajúci, po ani neviem čom v obchodoch dovezeńý Španielmi z Číny o tom sa radšej nevyjadrujem.
angast
@hviezdickaz
žeby ho tie babky kúpili v markete a potom predávali na trhu ?
Ani by som nebol prekvapený, lebo to robievajú s rajčinami ,
paprikou, ale i s inou zeleninou.
gordonko
ak by si nevedela čom stým cesnakom , tak som tu .... je pekný
lucero
Ja robim tiež ale na 1kg cesnaku dávam iba 20 dkg soli.0,5kg soli je veľa.
lucero
Ja som si prečitala správne.Píšeš menej ako 0,5kg.Každy má svoje skúsenosti.Ja s 20 dkg robím 27rokov a predtým 40 rokov svokra a sme spokojní.Je to slané dosť.
boxik
Pestujem svoj vlastný ozimný cesnak , ktorý začína strácať kvalitu práve v tomto čase , mám teda inšpiráciu , ako uchovať nespotrebované prebytky , vďaka za recept.
ekonom1
aj mne sa zdá že tej soli je tam až moc veľa, ale asi máš rád slané, ja nie !
ivan14
Taky dělám pastu. Částečně z vlastního, částečně z koupeného česneku. Po letech jsem zjistil, že stačí pouze 20% soli, t.j. 250 g na kilo česneku. Nesterilizuji, byla by to škoda. Nikdy se nezkazil. Někdy zezelenal (tedy ten koupený), ten můj nikdy. Nevím, čím to je. Na chuti ani trvanlivosti to ale neubírá.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha