Cesnaková nátierka podľa mňa

tetuska - fotkatetuska, 24. februára 2011

Je to jednoduchá nátierka, všetky suroviny sa len zmiešajú, má úžasnú chuť a keď si k nej dáte zeleninku je to jedna báseň. Najlepšie Zobraziť celý popisJe to jednoduchá nátierka, všetky suroviny sa len zmiešajú, má úžasnú chuť a keď si k nej dáte zeleninku je to jedna báseň. Najlepšie mi chutí s tatárskou omáčkou z Lidla /väčšie balenie/, syr Rival /v balení 140 g/ a 2 črievka v 100 g balení bez príchute. Samozrejme môže sa použiť akákoľvek tatárska omáčka, tavený syr alebo akékoľvek črievko, aj plesňový syr. S inými druhmi syra má táto nátierka vždy inú chuť.

5
porcií
5 minút
príprava

Suroviny

väčšiie balenie ks
140, 150 g, , príp. Rival, príp. Blue cheese
2 až 3 strúčiky
celé balenie, príp. 2 črievka , príp. akékoľvek črievko




Postup

  1. 1

    Plesňový syr rozotrieme vidličkou, pridáme tavený syr a tatársku omáčku. Všetko spolu premiešame, pridáme prelisovaný cesnak /množstvo podľa chuti/ a dochutíme troškou soli a mletým korením. Uložíme do chladu. Podávame s tmavým pečivom obložené zeleninkou.

Diskusia k receptu

seaton
super ja to robím aj tak,že tvrdý syr(eidam a po.) nastrúham a premiešam s tatárskou omáčkou a cesnakom. Je to výborné na obložené chlebíky ako podklad a potom aj horčica zmiešaná s maslom a cesnakom a soľou tiež na chlebíky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia