Červená šošovica, cestoviny a opekané kuracie prsia (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Dnes bol obed bez polievky - ak by ste chceli vyskúšať - tu je recept.
2 porcie |
30 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Do hrnca kde chceme robiť červenú šošovicu si dáme trocha oleja, pridáme očistenú a na pol mesiačiky nakrájanú cibuľu. Dáme trochu podusiť a pridáme červenú šošovicu. Necháme asi 1-2 min podusiť.
- Potom prilejeme vodu tak aby bola šošovica ponorená vo vode a pridáme všetky koreniny okrem sójovej omáčky tú pridáme na koniec, spolu s pretlačeným cesnakom a čili papričkou. Tu odporúčam, že stačí polovica čili papričky bolo to dosť tuhé aj keď my máme také radi úplne stačí len tá polovička.
- Necháme dusiť pokiaľ nie je šošovica mäkká, keď je mäkká pridáme sojovú omáčku a na štvrťky nakrájané šeri paradajky a odstavíme. Necháme postáť pokiaľ si nepripravíme ďalšie. Zatiaľ si dáme vodu na špagety keď nám zovrie dáme variť špagety.
Na koniec si kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a dáme na grilovaciu panvicu opiecť.
No a máme obed hotový.
- A ideme koštovať.