Červená šošovica, cestoviny a opekané kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes bol obed bez polievky - ak by ste chceli vyskúšať - tu je recept.

2
porcie
30 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Do hrnca kde chceme robiť červenú šošovicu si dáme trocha oleja, pridáme očistenú a na pol mesiačiky nakrájanú cibuľu. Dáme trochu podusiť a pridáme červenú šošovicu. Necháme asi 1-2 min podusiť.
  3. Potom prilejeme vodu tak aby bola šošovica ponorená vo vode a pridáme všetky koreniny okrem sójovej omáčky tú pridáme na koniec, spolu s pretlačeným cesnakom a čili papričkou. Tu odporúčam, že stačí polovica čili papričky bolo to dosť tuhé aj keď my máme také radi úplne stačí len tá polovička.
  4. Necháme dusiť pokiaľ nie je šošovica mäkká, keď je mäkká pridáme sojovú omáčku a na štvrťky nakrájané šeri paradajky a odstavíme. Necháme postáť pokiaľ si nepripravíme ďalšie. Zatiaľ si dáme vodu na špagety keď nám zovrie dáme variť špagety. Na koniec si kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a dáme na grilovaciu panvicu opiecť. No a máme obed hotový.
  5. A ideme koštovať.