Červená polievka z tekvice Hokaido

Autor receptu: dorisa

Táto červená polievočka je sýta a zdravá.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu, tekvicu , cviklu, a chvíľu dusíme.
  2. Zalejeme horúcou vodou, aby zelenina bola zakrytá, osolíme. Pridáme nadrobno nastúhaný chren a možeme ochutiť citronovou šťavou ( ja som nie). Pridáme trocha umeoctu (Slaný nálev zo sliviek Umeboshi. Používa sa namiesto klasického octu. Vhodný do polievok, šalátov, zeleninových jedál. Neutralizuje kyslosť a odstraňuje črevné problémy). Dusíme, kým nie je zelenina mäkká.
  3. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixerom.
  4. Podávame s pažitkou, alebo petržlenovou vňaťou a posypanú slnečnicovými semiačkami. Na vrch možeme nastrúhať chren.