Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi fotorecept

nikky1Nikky1, 17 ročné dievča, Námestovo, 3. júla 2017 22:26
Ďalšie jej recepty »

Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept)Foto: nikky1

Černohorský rezeň je jednoducho rezeň v zemiakovej placke. Raz som ho mala v reštaurácii, tak som ho musela vyskúšať :)

70 min
príprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si bravčové mäso nakrájame na rezne, naklepeme, nasolíme, okoreníme a málinko posypeme múkou. Ďalej si pripravíme klasické cesto na placky. Ja si vždy hodím do mixéru najkrájane zemiaky, soľ, vajíčka, cesnak a majorán. Všetko sa mi to spolu zmieša.

    Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vliala som si to do misky a ďalej som už pridávala len múku, aby som dostala stredne husté cesto.

    Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do cesta som namočila rezeň a ponorila do horúceho oleja. Rezne sa robia dosť dlho, aby boli prepečené, preto odporúčam robiť na miernejšom ohni, aby sa rýchlo nepripálili.

    Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám rezne pražia, dáme si do osolenej vody variť zemiaky. Uvarené ich nasypeme na plech. Na vrch naukladame kúsky masla a jarnú cibuľku. Môžme použiť aj rascu a pečieme asi 7 minút v rúre. Dobrú chuť :)

    Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist