Čiernohorský rezeň s opekanými zemiakmi fotorecept
Foto: nikky1
Černohorský rezeň je jednoducho rezeň v zemiakovej placke. Raz som ho mala v reštaurácii, tak som ho musela vyskúšať :)
príprava
Postup
-
1
Najprv si bravčové mäso nakrájame na rezne, naklepeme, nasolíme, okoreníme a málinko posypeme múkou. Ďalej si pripravíme klasické cesto na placky. Ja si vždy hodím do mixéru najkrájane zemiaky, soľ, vajíčka, cesnak a majorán. Všetko sa mi to spolu zmieša.
-
2
Vliala som si to do misky a ďalej som už pridávala len múku, aby som dostala stredne husté cesto.
-
3
Do cesta som namočila rezeň a ponorila do horúceho oleja. Rezne sa robia dosť dlho, aby boli prepečené, preto odporúčam robiť na miernejšom ohni, aby sa rýchlo nepripálili.
-
4
Kým sa nám rezne pražia, dáme si do osolenej vody variť zemiaky. Uvarené ich nasypeme na plech. Na vrch naukladame kúsky masla a jarnú cibuľku. Môžme použiť aj rascu a pečieme asi 7 minút v rúre. Dobrú chuť :)
Keď zemiaky pred pečením predvaríme v neosolenej vode a následne dáme na pekáč do trúby zapiecť, určite sa neprilepia na dno pekáča. Mám to odskúšané.