Bravčový rezeň
Bravčový rezeň

Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi fotorecept

nikky1 - fotkanikky1, 3. júla 2017
Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept)
Foto: nikky1

Černohorský rezeň je jednoducho rezeň v zemiakovej placke. Raz som ho mala v reštaurácii, tak som ho musela vyskúšať :)

70 minút
príprava

Suroviny

5 ks
2 ks
1 strúčik
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si bravčové mäso nakrájame na rezne, naklepeme, nasolíme, okoreníme a málinko posypeme múkou. Ďalej si pripravíme klasické cesto na placky. Ja si vždy hodím do mixéru najkrájane zemiaky, soľ, vajíčka, cesnak a majorán. Všetko sa mi to spolu zmieša.

    Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vliala som si to do misky a ďalej som už pridávala len múku, aby som dostala stredne husté cesto.

    Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do cesta som namočila rezeň a ponorila do horúceho oleja. Rezne sa robia dosť dlho, aby boli prepečené, preto odporúčam robiť na miernejšom ohni, aby sa rýchlo nepripálili.

    Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám rezne pražia, dáme si do osolenej vody variť zemiaky. Uvarené ich nasypeme na plech. Na vrch naukladame kúsky masla a jarnú cibuľku. Môžme použiť aj rascu a pečieme asi 7 minút v rúre. Dobrú chuť :)

    Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané, Zapekané

Diskusia k receptu

jujoska
no vidis, tak ty nakoniec naozaj vies varit, tento recept sa ti podaril. Rezniky mas krasne, malokomu sa podaria take pekne Cernohory
jack
Tieto rezne máme radi.Dcéra vždy hovorí,"mamí urobíš rezeň v placke?"Robila som aj kuracie.Výborné:-)
marienka44
Doteraz som poznala recepty na Černohorský rezeň také, že masko sa najprv bez obalu oprazí a az potom sa na panvicu s olejom dá zemiaková zmes ( primerané množstvo), na ňu sa položí opražené masko a zakryje sa zase zemiakovou masou. Tak je istota, ze masko bude prepecené dôkladne.
Keď zemiaky pred pečením predvaríme v neosolenej vode a následne dáme na pekáč do trúby zapiecť, určite sa neprilepia na dno pekáča. Mám to odskúšané.