Foto: dorisa
Výtvor, ktorý som nevedela, ako dopadne.....ale, podaril sa a koláčik je výborný. Mierkou je hrnček- 250 ml.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 a 1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks(aj so šťavou) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Na vrch: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
na posypanie |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Suroviny na koláčik.
-
2
Rozbijeme si vajíčka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
-
3
Do misky dáme žĺtky, cukor, mlieko, 2 hrnčeky múky a olej. Všetko premiešame ručným mixérom. Potom pridáme ostatnú múku( 1/2 hrnčeka) a prášok do pečiva. Zamiešame na hladké cesto.
-
4
Do cesta potom primiešame aj sneh z bielkov.
-
5
Cesto vylejeme na plech (rozmery 35x40cm) s papierom na pečenie a dáme upiecť do rúry na 180 stupňov cca 35 minút. Korpus je upečený. Kto chce , môže si korpus ochutiť kakaom. Potom bude tmavý.
-
6
Černice z kompótu použijeme do plnky.
-
7
Do misy s vrchnákom dáme obe smotany, vanilkový cukor, pudingový prášok Olé (kokosový, bez varenia) , stužovač a ovocie z kompótu - černice , aj so šťavou.. Miskou hrkáme pokiaľ tam niečo hrká, akonáhle sa tam nič nepohybuje, krém je hotový.
-
8
Krém nanesieme na vychladnutý korpus, na vrch môžeme ešte poukladať pár černíc.
-
9
Potom si zo šľahačky v prášku a stužovača pripravíme tuhú šľahačku, pomocou ručného mixéra, podľa návodu.
-
10
Šľahačku nanesieme na krém.
-
11
Posypeme kakaovým práškom.
-
12
Rozkrájame...
-
13
Podávame ozdobené černicami. Dobrú chuť.
kolacik vyzera a aj chutna isto skvele, ale ja sa ohlasujem z dovodu splnenia slubu.Jar je vraj uz nachystana prist a rukola by sa mohla siat. Kam poslat?