Černicový koláč (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Výtvor, ktorý som nevedela, ako dopadne.....ale, podaril sa a koláčik je výborný. Mierkou je hrnček- 250 ml.
20 porcií |
20 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na koláčik.
- Rozbijeme si vajíčka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
- Do misky dáme žĺtky, cukor, mlieko, 2 hrnčeky múky a olej. Všetko premiešame ručným mixérom. Potom pridáme ostatnú múku( 1/2 hrnčeka) a prášok do pečiva. Zamiešame na hladké cesto.
- Do cesta potom primiešame aj sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech (rozmery 35x40cm) s papierom na pečenie a dáme upiecť do rúry na 180 stupňov cca 35 minút. Korpus je upečený. Kto chce , môže si korpus ochutiť kakaom. Potom bude tmavý.
- Černice z kompótu použijeme do plnky.
- Do misy s vrchnákom dáme obe smotany, vanilkový cukor, pudingový prášok Olé (kokosový, bez varenia) , stužovač a ovocie z kompótu - černice , aj so šťavou.. Miskou hrkáme pokiaľ tam niečo hrká, akonáhle sa tam nič nepohybuje, krém je hotový.
- Krém nanesieme na vychladnutý korpus, na vrch môžeme ešte poukladať pár černíc.
- Potom si zo šľahačky v prášku a stužovača pripravíme tuhú šľahačku, pomocou ručného mixéra, podľa návodu.
- Šľahačku nanesieme na krém.
- Posypeme kakaovým práškom.
- Rozkrájame...
- Podávame ozdobené černicami. Dobrú chuť.