Černicový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Výtvor, ktorý som nevedela, ako dopadne.....ale, podaril sa a koláčik je výborný. Mierkou je hrnček- 250 ml.

20
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na koláčik.
  2. Rozbijeme si vajíčka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
  3. Do misky dáme žĺtky, cukor, mlieko, 2 hrnčeky múky a olej. Všetko premiešame ručným mixérom. Potom pridáme ostatnú múku( 1/2 hrnčeka) a prášok do pečiva. Zamiešame na hladké cesto.
  4. Do cesta potom primiešame aj sneh z bielkov.
  5. Cesto vylejeme na plech (rozmery 35x40cm) s papierom na pečenie a dáme upiecť do rúry na 180 stupňov cca 35 minút. Korpus je upečený. Kto chce , môže si korpus ochutiť kakaom. Potom bude tmavý.
  6. Černice z kompótu použijeme do plnky.
  7. Do misy s vrchnákom dáme obe smotany, vanilkový cukor, pudingový prášok Olé (kokosový, bez varenia) , stužovač a ovocie z kompótu - černice , aj so šťavou.. Miskou hrkáme pokiaľ tam niečo hrká, akonáhle sa tam nič nepohybuje, krém je hotový.
  8. Krém nanesieme na vychladnutý korpus, na vrch môžeme ešte poukladať pár černíc.
  9. Potom si zo šľahačky v prášku a stužovača pripravíme tuhú šľahačku, pomocou ručného mixéra, podľa návodu.
  10. Šľahačku nanesieme na krém.
  11. Posypeme kakaovým práškom.
  12. Rozkrájame...
  13. Podávame ozdobené černicami. Dobrú chuť.