Čerešňový clafoutis

Autor receptu: denisac

Táto bublanina na francúzsky spôsob je naozaj úžasná. Keď ju raz ochutnáte, určite nie posledný raz. recept: Apetit

8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Čerešne premiešajte s 1 lyžicou cukru. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Koláčovú formu s vyšším okrajom vymažte maslom a vysypte 3 lyžicami trstinového cukru. Do misy dajte múku, štipku soli, vajce, žĺtky, cukor, vanilkový extrakt a citrónovú kôru. Premiešajte dohladka, potom pomaly zašľahajte mlieko.
  2. Potom zašľahajte smotanu a nakoniec rozpustené maslo. Čerešne rozložte do koláčovej formy, zalejte cestom a pečte 30-35 minút, až kým okraje zozlátnu. Podávajte ešte teplé, poprášené cukrom.