Čerešňový clafoutis
Autor receptu: denisac
Táto bublanina na francúzsky spôsob je naozaj úžasná. Keď ju raz
ochutnáte, určite nie posledný raz.
recept: Apetit
8 porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Čerešne premiešajte s 1 lyžicou cukru. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Koláčovú formu s vyšším okrajom vymažte maslom a vysypte 3 lyžicami trstinového cukru.
Do misy dajte múku, štipku soli, vajce, žĺtky, cukor, vanilkový extrakt a citrónovú kôru. Premiešajte dohladka, potom pomaly zašľahajte mlieko.
- Potom zašľahajte smotanu a nakoniec rozpustené maslo.
Čerešne rozložte do koláčovej formy, zalejte cestom a pečte 30-35 minút, až kým okraje zozlátnu. Podávajte ešte teplé, poprášené cukrom.