Foto: 2010
Ani prasok do peciva ani kvasnice ci tvaroh. Takze ziadna bublanina ale Francuzka klasika z ciernych ceresni "Clafoutis aux cerises". Pozeral som viac postupov Zobraziť celý popisAni prasok do peciva ani kvasnice ci tvaroh. Takze ziadna bublanina ale Francuzka klasika z ciernych ceresni "Clafoutis aux cerises". Pozeral som viac postupov ale nakoniec som isiel podla Julie Child.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Dame si rozohriat ruru na 180 C Do mixera dame rozbite cele vajicka ( zltko aj bielko ) pridame cukor , muku ,sol a vanilkovu esenciu ( my sme pouzili "naozajstnu " cca 4 cm struku). Vsetko poriadne rozmixujeme . A nachystame si cierne ceresne.
-
2
Maslom vymastime formu , a nalejeme malu ciastku riedkeho cesta aby nam pokryvalo dno na par milimetrov a dame piect na cca 3-5 minut dokial nam neztuhne. Vyberieme z rury.
-
3
Klasicky recept pouziva cierne ceresne ktore sa pouzivaju cele neodkvostkovane , ze vraj kvostky pridaju lepsiu chut trochu ako mandle..? Ceresne poukladame na predpeceny zaklad a stedro pocukrujeme.
-
4
Zalejeme zvysnym riedkym cestom a dame piect do zlatista.(pichnut spajglou ci je cista ..) Vyberieme a stedro pocukrujeme.
-
5
Pozor je to velmi horuce -ceresne , servirujeme teple.
U nás v obci sú sady s tou odrodou,majiteľ vyváža,na náš trh ide iná trieda:-) IIa
www.parfumsdecampagne.be/article-clafoutis-de-peches-56588792.ht...
lh3.googleusercontent.com/-aoMjpflrpTE/TwN5PnT9t0I/AAAAAAAAAVY/SX...
www.recepty.cz/clanek/gourmet/bublanina-versus-clafout...
gratulujem
Ďakujem za podrobné vysvetlenie.Recept si ukladám
po príchode na sk určite vyskúšam.
esteze tak dlho vydrzia tesit hoci aj odrezane vo vaze. zavidim tu krasu lebo my tu este zimujeme.
pardon, cierne ceresne nerovna sa visne, ale mne to vzdy napadne, ze visne...