Čerešňový koláč
Čerešňové potešenie (fotorecept)
Autor receptu: kitchenguru
Jednoduchý rýchly koláčik, keď zostalo veľa čerešní.
Postup
- Domáce čerešne umyjeme a odstopkované vložíme do misky. Do ďalšej misky dáme maslo a necháme trochu odležať mimo chladu aby bolo polomäkké a potom pridáme múku, celé vajcia, prášok do pečiva, cukor aj soľ. Pomixujeme bude to také tuhšie cesto a potom postupne dolejeme mlieko a vymixujeme vláčne cesto (polotuhé), ale aby pri nalievaní do papierom na pečenie vystlanej formy na pečenie sa dalo pekne preliať. Nie je potrebné šľahať bielky a žĺtky zvlášť.
- Potom do cesta poukladáme odstopkované umyté čerešne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút. Špáradlom skontrolujeme, či je koláč upečený a ak sa cesto na špáradlo nelepí tak je hotovo.