Celozrnný rýchly chlieb z domácej pekárničky

Autor receptu: dorisa

Potrebovala som držať dietu proti prekysleniu organizmu a tak som sa vyhýbala aj jedlám , ktoré to sposobujú a vtedy som si piekla chlieb v domácej pekárničke bez použitia kvasníc. Chlebík nenaskočí tak, ako s použitím kvasníc, ale je zdravý. Ale, ked chcete klasický chlebík s droždím, je to tiež na tomto programe hotové za 1hod.20minut.(pečie sa 48minut)

5 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na prípravu chlebíka. Múku treba dať takú, akú zoženiete, ale väčšia časť by mala byť celozrnna žitná,(cca80%) a potom špaldová, amarantová a pohanková spolu (cca20%) Nikdy som nemala tak, že by som mala rovnakú múky a ich kombinácie.
  2. Do nádoby na pečenie v pekárničke Moulinex dáme najprv vodu,vlažnú, potom olej, a nakoniec múky, soľ a sódu bicarbónu a sušené mlieko( ja som dávala sušenú syrovátku,lebo ani mlieko som nejedávala)
  3. Nastavíme prípravu na 1000g chlieb a nastavíme program č. 8-Superrýchly chlieb. Príprava tohoto chleba je 1 hodina 20 min.(nakolko tam nič nekysne). Prepečenie korky som dávala na najprepečenejší program.
  4. Po upečení hneď skontrolujeme, či je chlebík upečený. Vyberieme ho preklopením z formy, odstránime miešací hák, a necháme na mriežke prikrytý utierkou vychladnúť.