Foto: iva63
niečo zdravé na raňajky-:)
porcií
na 175 °C
Postup
-
1
pripravíme si potrebné suroviny...na obrázku mám ovsené otruby mleté, tie som teraz použila, ale skúšala som použiť aj ovsenné vločky mleté...
-
2
všetky štyri druhy semiačok som zomlela na kávovom mlynčeku, ale len tak na rýchlo..nie na jemno..len aby sa rozpučili...!!!nakoľko ďeťom vadili celé tekvicové, alebo slnečnicové jadierka, ja som ich zomlela!!! ale nie je to potrebné...nemusíte mlieť vôbec...
-
3
všetky sypké suroviny nasypeme do misky
-
4
pridáme olej a vodu...
-
5
hákmi miesime...
-
6
vznikne nám hustá kaša...dáme ju na suchý plech
-
7
rozotrieme po plechu..37x32cm...
-
8
trochu sa s tým ťažšie pracuje, lebo cesto je dosť tuhé...(ale výsledok stojí za to!!!)
-
9
asi na hrúbku 3mm cesto rozprestrieme...potom pomocou krájača na pizzu nakrájame tvary ľubolnej veľkosti...rúru si dobre rozohrejeme na 250stupňov...prvých 5 minút pečieme pri tejto teplote, potom znížime na 200stupňov a pečime 20minút.... ak robíme dva plechy z dvojitej dávky, môžeme použiť horúci vzduch a piecť obidva plechy naraz najskôr tých prvých 5 minút na 225stupňov a potom dopiecť na 175st...
-
10
hneď po upečení dáme vychladnúť na mriežku...
-
11
sú veľmi dobrééé...a hlavne vieme, čo jeme!!! a to je dôležité-:) z tejto dávky, ktorú uvádzam v recepte som mala jeden plech..
-
12
prajem dobrú chuť!
a je to rýchlovka-:)))
Dnes som piekla viaczrnny chlieb, uz chladne na mriezke. Dúfam, ze si z neho uz dnes odkrojim. Ranajky budu chieb s avokadom rozotretym a cesnak. V Brazilii si kazde susto chleba namacaju do olivoveho extra virgine oleja, je to zdrave. V lete bola dcera na sluz. ceste v Sao Paule, tak ju to tam naucili. Ked nezabudnem, aj ja si porciu chlebika pokvapkam oliolejom-doniesla mi ho dcera priamo odtial.
varecha.pravda.sk/recepty/krekry-s-lanovymi-semiackami/18...
Je to nieco podobne.
Máš pravdu, prehliadla :-))
už sa chladí aj ten môj:-), len dosť ťažko som ho dostala z plechu, zostalo na ňom dosť toho, ale dala som to dole a použijem do do jogurtu. Chuťovo je výborný, len tým, že sa mrvil pri byberaní, nie sú nakrájané kúsky také úhľadné :-(, ale nabudúce skúsim na pečiacom papieri.
Ja si zvyknem piecť niečo podobné na sladko - náhrada rôznych cereálnych tyčiniek. Na slano ma nenapadlo. Vďaka za recept.
Cesto som vaľkala cez mikroténový sáčok a išlo to parádne, tak ak by takýto spôsob niekomu uľahčil robotu, skúste tak :-D
Prosím vás, neprilepí sa vám to na plech, keďže uvádzate, že cesto natrieť na suchý plech?