Foto: vavan
chrumkavé krekry k nátierkam alebo aj samotné
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv uvaríme ľanové semiačka v 150 ml vody varíme 5 minút od začiatku varu. Odstavíme a necháme vychladnúť.Doporučujem uvariť nie len namočiť keď ich len namočíte budú krekry tvrdé.Keď sa uvaria tak sú chrumkavé.
- 2
Múku,soľ,mak,dáme do multifunkčného robota pridáme vychladnuté semiačka ,olej všetko spolu vymixujeme na hladkú masu,ak sa vám zdá suchá treba pridať trošku vody.
- 3
Cesto preložíme na dosku vyvaľkáme na mierne pomúčenej doske,múčiť moc netreba cesto je dosť mastné od oleja tak sa nelepí.Pokrájame radielkom na obdĺžniky 5x8.Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie popicháme ich vidličkou a pečieme pri teplote 200° 10 až 15 minút
- 4
Dobrú chuť.
- 2
@vavan , toto by si mohla piecť, baliť do škatuliek a posielať varecháčom, najmä takým nešikovným, ako som ja....
určite by si neprerobila :)))
čo by sa stalo, keby som miesto maku dala mleté orechy? vyskúšam