Celozrnný knäckebrot (fotorecept)

Autor receptu: iva63

niečo zdravé na raňajky-:)

28
porcií
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. pripravíme si potrebné suroviny...na obrázku mám ovsené otruby mleté, tie som teraz použila, ale skúšala som použiť aj ovsenné vločky mleté...
  2. všetky štyri druhy semiačok som zomlela na kávovom mlynčeku, ale len tak na rýchlo..nie na jemno..len aby sa rozpučili...!!!nakoľko ďeťom vadili celé tekvicové, alebo slnečnicové jadierka, ja som ich zomlela!!! ale nie je to potrebné...nemusíte mlieť vôbec...
  3. všetky sypké suroviny nasypeme do misky
  4. pridáme olej a vodu...
  5. hákmi miesime...
  6. vznikne nám hustá kaša...dáme ju na suchý plech
  7. rozotrieme po plechu..37x32cm...
  8. trochu sa s tým ťažšie pracuje, lebo cesto je dosť tuhé...(ale výsledok stojí za to!!!)
  9. asi na hrúbku 3mm cesto rozprestrieme...potom pomocou krájača na pizzu nakrájame tvary ľubolnej veľkosti...rúru si dobre rozohrejeme na 250stupňov...prvých 5 minút pečieme pri tejto teplote, potom znížime na 200stupňov a pečime 20minút.... ak robíme dva plechy z dvojitej dávky, môžeme použiť horúci vzduch a piecť obidva plechy naraz najskôr tých prvých 5 minút na 225stupňov a potom dopiecť na 175st...
  10. hneď po upečení dáme vychladnúť na mriežku...
  11. sú veľmi dobrééé...a hlavne vieme, čo jeme!!! a to je dôležité-:) z tejto dávky, ktorú uvádzam v recepte som mala jeden plech..
  12. prajem dobrú chuť!