Foto: marauder
Dvojsurovinový recept. Inštinkt mi navrával, že niečo také primitívne jednoduché sa ani nedá vymyslieť. Musel som to vyskúšať!
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené jablká nastrúhať na drobno, pridať hrubú múku (podľa šťavnatosti jabĺk) a vymiesiť cesto.
-
2
Vyformovať guličky veľkost ping-pongovej loptičky a variť cca 5 min vo vode so štipkou soli, kým nevyplávu na povrch.
-
3
Hotovo! A nastupuje fantázia: preliať čokoládou, posypať orechami, preliať maslom, pridať šlahačku, ozdobiť ovocím, posypať čokoládou, alebo podávať ako prílohu k tmavým mäsám.
pred desaťročiami -3-som dostala tento recept od známej-akurát múka bola hrubá krupica-ak som dala múky menej-rozvarili sa..ak veľa-boli tvrdé...proste-treba správne "utrafiť"..chystám sa vyskúšať tento:
varecha.pravda.sk/recepty/babickine-jablkove-knedlicky/22...
pre porovnanie...len neviem kedy...:-))
jednoduché sa nedá vymyslieť a on to predsa vymyslel . Asi preto
lebo patrí do spolku GKS.
POSTUP PŘÍPRAVY
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Smícháme s hrubou moukou,nepíšu schválně kolik,protože
každé jablko je jinak velké a šťavnaté,musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto.Knedlíky vyrobíme jen tak
velké,aby se daly schovat v dlani,cca pinpongového míčku - aby se dobře provařily.
Vhodíme do symbolicky,jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme.
Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté,co vyplavou.Krásně voní,jsou sladkokyselé,dají se jíst i samotné.
Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi,polité máslem,s cukrem a skořicí,kysanou smetanou... mákem...
posypané nebo obalené osmaženou strouhankou,u nás teda vedou u chlapů s tvarohem.
Takto mi to prišlo mailom.
slovo "dvojsurovinový" v úvode ma okamžite dostalo..
teším sa na ďaľšie....
@tatranocka : aj mne! Aj s foto. :-) Uznaj, ze ked uz nevies, co s jablkami, tak to vyskusas!
@all : iba jablka a muka - UNI hmota. Nemal som prave nic ine poruke, ako br. stehno na smotane. Suhlasim, ze nie prave najoptimalnejsia priloha, ale k divine, kde neodmyslitelne patria cucoriedky a brusnice, by som to dokonca doporucil!
Vzdávam sa. Očividne sa mu to vydarilo a s designom mu určite
pomáhali aspoň dvaja členovia okresného výboru GKS. Myslím,
že v tomto by pomohol so svojími znalosťami svetovej kuchyne
@2010. Určite nájde nejaký recept na kačicu s jablkovými gulami
poliatu čokoládou a punčovým dipom.
GKS: uz nefunguje. Bolo to zdruzenie nafukanych neomilionarov, golfistov... 1x mesacne sme mali tematicky vecer. Prezentacia kuchyn jednotlivych narodov. Bolo to aj u nas, v Zapadnej Azii, na hoteli, co som kupil manzelke. Vstupne bolo tusim 100-200 Eur. Uzasne jedla!
@angast : vies sa bavit normalne aspon o motorkach, ci zvazis: cs.wikipedia.org/wiki/Oidipovsk%C3%BD_komplex...
Nic v zlom, ale reagovat na tvoje argumty vyzaduje konzultacie s Freudom...
Vy si myslíte , že už je vyliečený ? Vás asi láka ten záhradný gril - dokonca s roštom. Kto vie aké vstupné bude na chatku . Mali by ste sa o týchto veciach vopred informovať.