Celozrnné bágle fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 28. januára 2011

Zaujala ma príprava tohto pečiva, pôvodne boli len z hladkej bielej múky, riskla som, že nebudú až také nadýchané a pridala som aj celozrnnú Zobraziť celý popisZaujala ma príprava tohto pečiva, pôvodne boli len z hladkej bielej múky, riskla som, že nebudú až také nadýchané a pridala som aj celozrnnú múku. Výsledok bol super a chuť celozrnného pečiva je pre mňa osobne neporovnateľne lepšia oproti výrobkom z čisto bielej múky.

140 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
100 g
300 ml, vlažná
2 PL
7 g
1 PL
1 KL
1 PL
 na posypanie
 na potretie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem medu, vajíčka a maku som dala do pekárne a zapla program na miesenie a kysnutie cesta. Po 1:30 hodine bolo cesto krásne nakysnuté.

    Celozrnné bágle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pomúčenej pracovnej ploche som vyformovala 8 bochníčkov. Nechala som asi 10 minút odpočívať.

    Celozrnné bágle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vareškou alebo rúčkou lyžice urobíme do stredu otvor...

    Celozrnné bágle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Otvor rozšírime na cca 3 cm v priemere.

    Celozrnné bágle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme na plech s papierom na pečenie a prikryté necháme ešte 30minút kysnúť.

    Celozrnné bágle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V širšom hrnci si zohrejeme vodu, do ktorej pridáme 1 PL medu. Keď začne vrieť, vkladáme do nej po 2 bágle -dolu vrchnou stranou. Necháme 30 sekúnd vo vode a dierkovanou naberačkou vyberieme, zľahka odkvapkáme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, kde kysli- tak, aby strana, ktorá bola v hrnci naspodu, bola teraz navrchu. Nevyzeralo to vábne, už som si povedala..no amen, tma, pojdu do koša. Ale zdanie klamalo.

    Celozrnné bágle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme buď makom, alebo sezamom. Dáme do rúry rozohriatej na 200stC a pečieme asi 20 minút.

    Celozrnné bágle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Výsledok po upečení bol vizuálne naozaj omnoho lepší, ako predtým, než išli do rúry. A chuť bola naozaj skvelá. Odporúčam vyskúšať.

    Celozrnné bágle (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tati2008
Uz davno som ich chcela robit,ale nezapamatala som si ich nazov a nebola som ista pripravou cesta.Takze mozem vyskusat.Dakujem
honestka
Bagels chutia najlepsie ked ich prekrojis das do toaster a potries syrom, alebo akoukolvek pomazankou; a na pry krat - ved vyzeraju dobre!
A hlavne ze ako pecivo su zdravsie.
honestka
este si myslim, ze varit by si ich mala na obidvoch stranach aspon po minute - neboj ta voda ich preberie pred pecenim.
tinca
zaujímavé, netrúfla by som si ich najprv variť, ale konečný efekt je super
dogagador
na toto sa nedam, toto radsej kupim....prave som vcera pokazila rohliky....
dida99
videla som výrobu baglov v jednom dieli Teletabies :-)
vďaka za recept, vyskúšam,
rozhodla som sa piecť takéto celozrnné pečivo doma, lebo tie obchodné sa mi zdajú iba prifarbované...
sherin
toto som este nevedela :-(, ale urcite to vyskusam, KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia