Hamburger
Burger so slaninou a s čili džemom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
15 (+ chladenie) minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Mleté mäso rozdelíme na 6 rovnako veľkých porcií a vytvarujeme z nich karbonátky. Karbonátky na burgery by mali byť hrubé asi 2 cm a o trochu väčšie ako žemle. Necháme ich vychladiť v chladničke aspoň 30 minút, aby držali tvar a počas grilovania sa nerozpadli.
- Karbonátky osolíme, okoreníme a položíme na rozohriaty gril. Jemne ich pritlačíme obracačkou a grilujeme, až z boku uvidíme, že sú do polovice prepečené. Otočíme ich a grilujeme rovnako dlhý čas z druhej strany. Hotové karbonátky necháme chvíľu odpočinúť.
- Medzitým na grile opečieme rozkrojené žemle a plátky slaniny. Spodnú časť žemle jemne potrieme čili džemom alebo majonézou. Položíme na ňu list šalátu, mäso, plátok syra, 1 ČL čili džemu, slaninu a uhorku. Priklopíme vrchným dielom žemle a podávame.
|