Hlivový bulgur
Bulgur s hlivou
Autor receptu: erikapasinska
Máte radi hlivu? V kombinácii s chutnou zeleninou a
výraznou chuťou balkánskeho syra je
to mňamka :-)
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Bulgur opláchneme a dáme variť s vodou v pomere 1:2, pridáme soľ. Keď sa začne variť, prikryjeme pokrievkou a stiahneme ohrev na minimum. Varíme 10 minút, odstavíme a necháme 15 minút dôjsť v zatvorenom hrnci.
- Paradajky zalejeme vriacou vodou, necháme 10 minút postáť. Potom ich ošúpeme a pokrájame. Hlivu, pór a papriku očistíme a pokrájame na pásiky. V hrnci zohrejeme olej, pridáme kurkumu a mletú rascu, chvíľu prehrejeme. Pridáme hlivu, paradajky a soľ, dusíme 3 minúty. Pridáme papriku, ak treba aj trochu vody. Keď je paprika skoro mäkká, pridáme pór, dusíme 1-2 minúty. Zeleninu zmiešame s uvarenou kukuricou a uvareným bulgurom a posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.