Buchty so slivkovým lekvárom fotorecept
Foto: grejsy
Vynikajúce, jemné a hlavne chutné buchty som upiekla. U nás sa dlho neudržia, hladoši pojedia:-)
24
porcií
porcií
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Urobíme si kvások z droždia , z 1 dcl mieka , lyžičky cukru a trochu múky. Do misky dáme múku , olej , soľ , cukor a pridáme kvások a mlieko , ktoré nám zostalo. Vymiesime cesto , ktoré necháme 30 minút odpočívať na teplom mieste.
-
2
Potom z neho na pomúčenej doske pokrájame na štvorce , na ktoré dáme po lyžičke lekváru.
-
3
Zatočíme do buchty.
-
4
Dáme na vymastený plech a potrieme olejom . Necháme chvíľu nakysnúť.
-
5
Pečieme 35 minút na 200 stupňoch. Upečené pomastíme olejom a posypeme práš. cukrom.
-
6
Sú naozaj mäkučké a jemné.
-
7
V reze buchta.
Diskusia k receptu