Pečené buchty
Buchty s dvoma plnkami (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Takéto buchty s dvoma plnkami som ešte nerobila, tak som vyskúšala a oplatilo sa. Chutilo nám.
12 porcií |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Ako prvé vám ukážem toto droždie, ktoré kupujem v jednom obchode, je vážené a veľmi rýchlo je z neho kvások hotový.
- V hrnčeku rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL kryštálového cukru, medzi prsty múky a trochu teplého mlieka. Za chvíľku, možno za 3 minúty, bol už kvások z tohto droždia hotový.
- Do misy dáme múku, žĺtok, olej, cukor, kvások, soľ a dolejeme zbytok mlieka. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme utierkou.
- Cesto vykyslo za 35 minút.
- Teraz ho dáme na pomúčenú dosku a prekrojíme ho na 2 polovice. Vykrajujeme z neho štvorce. Keďže mi vyšlo 12 kusov buchiet, tak som prvých 6 plnila slivkovým lekvárom a čokoládou. Do ďalších šiestich som dávala koliesko banána a čokoládu.
- Každý kúsok som vytvarovala do tvaru buchty.
- Formu som vyložila alobalom, ktorý som trochu pomastila olejom (to ja tak robievam). Poukladala som do nej buchty a po vrchu som ich pomastila olejom a nechala ešte chvíľu podkysnúť. Predhriala som rúru.
- Buchty sa piekli 25 minút na 200 stupňov. Upečené som nechala vychladnúť.
- Potom som ich po vrchu posypala práškovým cukrom.
- V reze.