Pečené buchty

Buchty s dvoma plnkami (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Takéto buchty s dvoma plnkami som ešte nerobila, tak som vyskúšala a oplatilo sa. Chutilo nám.

12
porcií
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé vám ukážem toto droždie, ktoré kupujem v jednom obchode, je vážené a veľmi rýchlo je z neho kvások hotový.
  2. V hrnčeku rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL kryštálového cukru, medzi prsty múky a trochu teplého mlieka. Za chvíľku, možno za 3 minúty, bol už kvások z tohto droždia hotový.
  3. Do misy dáme múku, žĺtok, olej, cukor, kvások, soľ a dolejeme zbytok mlieka. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme utierkou.
  4. Cesto vykyslo za 35 minút.
  5. Teraz ho dáme na pomúčenú dosku a prekrojíme ho na 2 polovice. Vykrajujeme z neho štvorce. Keďže mi vyšlo 12 kusov buchiet, tak som prvých 6 plnila slivkovým lekvárom a čokoládou. Do ďalších šiestich som dávala koliesko banána a čokoládu.
  6. Každý kúsok som vytvarovala do tvaru buchty.
  7. Formu som vyložila alobalom, ktorý som trochu pomastila olejom (to ja tak robievam). Poukladala som do nej buchty a po vrchu som ich pomastila olejom a nechala ešte chvíľu podkysnúť. Predhriala som rúru.
  8. Buchty sa piekli 25 minút na 200 stupňov. Upečené som nechala vychladnúť.
  9. Potom som ich po vrchu posypala práškovým cukrom.
  10. V reze.