Cibuľové buchty
Buchty s cibuľovou plnkou a so syrovou zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kysnuté cesto: Do vlažného mlieka
rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Potom k nemu pridáme
vajce a polohrubú múku, vypracujeme
cesto. Necháme vykysnúť, až cesto
zdvojnásobí objem.
- Cibuľová marmeláda: Nakrájanú cibuľu s octom a cukrom pomaly dusíme do konzistencie marmelády.
- Z vykysnutého cesta urobíme buchty naplnené cibuľovou marmeládou. Ukladáme na plech
vymastený maslom a pečieme pri 175 °C
asi 25 minút. Pred dopečením ich
potrieme vajíčkom.
- Syrovú zmrzlinu urobíme tak, že rozpustíme
syr v smotane. Pridáme trošku cukru
a do teplej zmesi všľaháme žĺtky. Potom
dáme zmes zmraziť.
|