Parené buchty
Buchty na pare
Autor receptu: alica7
Nadýchané a jemné.
8 porcií |
20 (+ kysnutie) minút príprava |
14 minút tepelná úprava |
Postup- Do misy dáme múku, do stredu urobíme jamku. Do nej dáme droždie, lyžičku cukru a polovicu mlieko, prikryté necháme kysnúť asi 10 minút. Pridáme zvyšné mlieko a cukor, soľ a olej, vymiesime cesto. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- Cesto rozdelíme na 8 častí, naplníme lekvárom. Buchty dáme na štvorčeky mastného papiera a prikryté necháme nakysnúť.
- V hrnci varíme vodu, na parák dáme buchty ďalej od seba /s papierom, alebo parák potrieme olejom/. Prikryté paríme 14 minút, hrniec počas parenia neotvárame. Buchty vyberieme z hrnca a horúce potrieme olejom.
- Podávame poliate roztopeným maslom, posypané mletým makom alebo orechmi a práškovým cukrom.
|