Parené buchty

Buchty na pare

Autor receptu: alica7

Nadýchané a jemné.

8
porcií
20 (+ kysnutie) minút
príprava
14 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, do stredu urobíme jamku. Do nej dáme droždie, lyžičku cukru a polovicu mlieko, prikryté necháme kysnúť asi 10 minút. Pridáme zvyšné mlieko a cukor, soľ a olej, vymiesime cesto. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
  2. Cesto rozdelíme na 8 častí, naplníme lekvárom. Buchty dáme na štvorčeky mastného papiera a prikryté necháme nakysnúť.
  3. V hrnci varíme vodu, na parák dáme buchty ďalej od seba /s papierom, alebo parák potrieme olejom/. Prikryté paríme 14 minút, hrniec počas parenia neotvárame. Buchty vyberieme z hrnca a horúce potrieme olejom.
  4. Podávame poliate roztopeným maslom, posypané mletým makom alebo orechmi a práškovým cukrom.