Buchty na pare plnené lekvárom

olinecka - fotkaolinecka, 7. novembra 2014
Buchty na pare plnené lekvárom
Foto: olinecka

Tieto buchty som pripravila dnes pri príprave som mala prianie nech sú také dobré,ako od mojej mamy.Vydarili sa ,sú pre moje vnúčata.

60 minút
príprava
6-7 minút
na 90 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
1 kocka
1 bal
1/2 bal
500 ml
0,5 dcl
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Múku ,cukor,soľ dáme do misy z mlieka vlažného štipky soli a 1 PL kryštal cukru pripravíme kvások,ktorý po vykysnuti zapracujeme do cesta .Pridáme vajce ,olej a varechou poriadne vypracujeme cesto.Necháme na teplom mieste vykysnuť asi 40-45 minut.Po vykysnuti dáme na pomučenu pracovnu dosku.

    Buchty na pare plnené lekvárom - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkame na hrúbku 0,5-1 cm a nakrajáme si kocky cesta ,alebo vykrajame pohárom.Do stredu dáme lekvar a konce pospájame, urobíme malý bochnik.Do hrnca dáme vodu a na paračik poukladame buchty.Takto pripravené parime 6-7minut voda musí vrieť počas parenia.

    Buchty na pare plnené lekvárom - obrázok 2
  3. 3

    Hotové buchty dáme na tanier polejeme rozpustenym maslom posypeme grankom alebo kakaom poprašime praškovym cukrom.A tešíme sa ,ako sa miňaju.Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

frona
chcem sa spýtať, kedy pridať prášok do pečiva? V postupe chýba. A ešte jedna malá pripomienka.... vždy ma učili, že soľ by sa nemala dostať priamo ku kvásku, pretože znižuje jeho vykysnutie. Dobre vykysne aj so soľou?
smejkad
mozu byt fajne, len rozmyslam, preco su zdrave a dietne :-)
terinka55
Jéj, tak toto som už dávno nejedla :-) Spomienka na detstvo. Máš ich pekné.
6elka666
mam taku otazku,ked som ich parila a zodvihla vrchný hrniec,boli pekne
,no potom sa povrch na nich tak pokrcil,preco?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia