Bryndzový koláč
Bryndzový posúch s kôprom (fotorecept)
Autor receptu: ivanapp
Chutný a rýchly recept na bryndzový posúch. Ja ho mám najradšej s klobáskou, kôprom a
kyslou smotanou, ale môžete využiť čokoľvek čo
máte nazvyš v chladničke, pripravíte tak veľmi rýchlu a chutnú večeru.
6 porcií |
45 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíte kvások - z 150 ml vlažného mlieka, rozmrveného droždia a štipky cukru, ktorý necháme 10 - 15 minút kvasiť. Medzitým preosejeme múku, pridáme štipku soli a zvyšok mlieka vymiešame s vajíčkom. Pridáme kvások a vypracujeme redšie cesto (ak chcete hustejšie, môžete pridať viac múky). Cesto necháme kysnúť cca 45 minút.
- Kým nám cesto vykysne môžeme si pripraviť zmes na koláč. Na panvici bez oleja vysmažíme na drobno nakrájanú klobásu s pórom (prípadne cibuľou, podľa toho čo máte nazvyš). Necháme vychladnúť.
- Cesto rovnomerne rozložíme na väčší pekáč (používam papier na pečenie, ale môžete použiť aj olej). Čerstvý kôpor nasekáme a rozdelíme na dve časti. Polovicu vymiešame s kyslou smotanou a polovicou bryndze a rozotrieme na cesto. Ďalej dáme vychladenú zmes klobásy a póru. Navrch posypeme väčšími hrudkami zvyšnej bryndze a pridáme zvyšný kôpor.
- Koláč pečieme cca 20 - 25 minút pri teplote 180 °C. Najlepšie chutí ešte teplý, ale môžete podávať aj za studena. Dobrú chuť :)