Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Autor receptu: alica7

Chutné halušky s bryndzovou omáčkou.

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame suroviny na cesto. Necháme asi 10 minút postáť, cesto zhustne. Ak je veľmi husté, pridáme trochu mlieka podľa potreby.
  2. Pripravíme omáčku. Do zohriateho mlieka primiešame bryndzu a potom smotanu.
  3. Slaninu pokrájame a na sucho opečieme na panvici na strednom ohni.
  4. V hrnci varíme vodu, do vriacej pretláčame cesto cez haluškár, varíme 3 - 5 minút (podľa veľkosti halušiek). Uvarené halušky scedíme pomocou sitka.
  5. Horúce halušky zmiešame s bryndzovou omáčkou a na tanieri posypeme opečenou slaninou.