Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Autor receptu: alica7
Chutné halušky s bryndzovou omáčkou.
2 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmiešame suroviny na cesto. Necháme asi 10 minút postáť, cesto zhustne. Ak je veľmi husté, pridáme trochu mlieka podľa potreby.
- Pripravíme omáčku. Do zohriateho mlieka primiešame bryndzu a potom smotanu.
- Slaninu pokrájame a na sucho opečieme na panvici na strednom ohni.
- V hrnci varíme vodu, do vriacej pretláčame cesto cez haluškár, varíme 3 - 5 minút (podľa veľkosti halušiek). Uvarené halušky scedíme pomocou sitka.
- Horúce halušky zmiešame s bryndzovou omáčkou a na tanieri posypeme opečenou slaninou.