Bryndzová panna cotta
Bryndzová panna cotta
Autor receptu: siuuu
Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto
kombinácia ma zaujala do tej miery, že som sa rozhodla ju
vyskúšať. Inšpirovala som sa receptom z Varechy
(https://varecha.pravda.sk/.../bryndzova-panna-cotta.../71091-recept.html). Robila
som
dve verzie - pre môjho chlapa som urobila podľa originál receptu - s oškvarkami a pre
mňa som recept upravila - podávala som ju s malinovou omáčkou - a bola to teda
super parádna kombinácia.
2-4 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Želatínu si namočíne do studenej vody. Smotanu zahrejeme po bod varu, stiahneme z tepla, pridáme bryndzu a za stáleho miešania rozpustíme - trvá to iba chvíľu. Ochutíme jemne soľou a korením, prípadne bylinkami, vložíme vyžmýkanú želatínu, rozmiešame, nalejeme do silikónových formičiek a necháme úplne stuhnúť. Moje formičky sú také väčšie (priemer 8 cm, výška 5 cm) - jedna formička vydá aj na dve menšie porcie.
- Pre môjho muža som robila podľa originál receotu - príloha boli mleté oškvarky, na sucho opražená sušená šunka a cesnakový toast. Aj kvapka medu sa hodí. Toto je taká hutnejšia "chlapská" verzia.
- Ja mám radšej kontrastnejšie chute - pre seba som robila s malinovým coulis (malinová omáčka) - rozvarené mrazené maliny s kvapkou vody, ja som pridala aj kvapku levanduľového sirupu a višňového džemu. K tomu čerstvé maliny, kúsok opečenej sušenej šunky, kvapka medu a nasucho opečený toastík - dobrota (titulná foto).