Bryndzová panna cotta

Bryndzová panna cotta

Autor receptu: siuuu

Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala do tej miery, že som sa rozhodla ju vyskúšať. Inšpirovala som sa receptom z Varechy (https://varecha.pravda.sk/.../bryndzova-panna-cotta.../71091-recept.html). Robila som dve verzie - pre môjho chlapa som urobila podľa originál receptu - s oškvarkami a pre mňa som recept upravila - podávala som ju s malinovou omáčkou - a bola to teda super parádna kombinácia.

2-4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Želatínu si namočíne do studenej vody. Smotanu zahrejeme po bod varu, stiahneme z tepla, pridáme bryndzu a za stáleho miešania rozpustíme - trvá to iba chvíľu. Ochutíme jemne soľou a korením, prípadne bylinkami, vložíme vyžmýkanú želatínu, rozmiešame, nalejeme do silikónových formičiek a necháme úplne stuhnúť. Moje formičky sú také väčšie (priemer 8 cm, výška 5 cm) - jedna formička vydá aj na dve menšie porcie.
  2. Pre môjho muža som robila podľa originál receotu - príloha boli mleté oškvarky, na sucho opražená sušená šunka a cesnakový toast. Aj kvapka medu sa hodí. Toto je taká hutnejšia "chlapská" verzia.
  3. Ja mám radšej kontrastnejšie chute - pre seba som robila s malinovým coulis (malinová omáčka) - rozvarené mrazené maliny s kvapkou vody, ja som pridala aj kvapku levanduľového sirupu a višňového džemu. K tomu čerstvé maliny, kúsok opečenej sušenej šunky, kvapka medu a nasucho opečený toastík - dobrota (titulná foto).