Broskyňové čatní
Broskyňové čatní (chutney) (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Zrealizované podľa receptu od @Kecemis na základe našej diskusie a aj s jeho dovolením
pridávam tento recept na fantastické broskyňové chutney.
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- 1 a 1/2 kg ošúpaných broskýň nakrájať na malé kúsky
- a pridať všetky ostatné prísady.
- Na chutney sa mi najviac osvedčil wok. Všetko zmiesať, nechať zovrieť, stiahnuť teplotu a pomaly do zhustenia variť. Dať do pohárov a 10 minút pri teplote 80 °C sterilizovať.
- Je to vlastne štipľavá a korenistá marmeláda, ktorá sa výborne hodí k pečenému a grilovanému mäsu, k pečenej zelenine a aj k syrom.
Týmto receptom ďakujem @Kecemis za ozajstnú lahôdku na našom stole.