Broskyňové čatní

Broskyňové čatní (chutney) (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Zrealizované podľa receptu od @Kecemis na základe našej diskusie a aj s jeho dovolením pridávam tento recept na fantastické broskyňové chutney.

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 1 a 1/2 kg ošúpaných broskýň nakrájať na malé kúsky
  2. a pridať všetky ostatné prísady.
  3. Na chutney sa mi najviac osvedčil wok. Všetko zmiesať, nechať zovrieť, stiahnuť teplotu a pomaly do zhustenia variť. Dať do pohárov a 10 minút pri teplote 80 °C sterilizovať.
  4. Je to vlastne štipľavá a korenistá marmeláda, ktorá sa výborne hodí k pečenému a grilovanému mäsu, k pečenej zelenine a aj k syrom. Týmto receptom ďakujem @Kecemis za ozajstnú lahôdku na našom stole.