Zapekaná brokolica

Brokolicovo-bryndzový zapekanec

Autor receptu: mirkajan

Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bataty (môžu byť aj zemiaky, tie však treba predpiecť trochu dlhšie) ošúpeme a nakrájame na kolieska. Uložíme do zapekacej misky, osolíme, posypeme drvenou rascou a pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a dáme zapiecť na cca 20 min pri 200 °C.
  2. Medzitým si brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme buď napariť na cca 15 min alebo dáme variť asi na 3-4 minúty do vriacej vody. Po naparení (uvarení) brokolicu osolíme, premiešame s drvenou rascou a oreganom (alebo inými bylinkami).
  3. Brokolicu uložíme na predpečené batáty. Ponorným mixérom si rozmixujeme bryndzu so smotanou a touto zmesou zalejeme rovnomerne brokolicu. Vrch posypeme slnečnicovými semienkami a dáme ešte zapiecť do rúry na cca 20 minút.