Slané palacinky

Bretónske slané palacinky

Autor receptu: redakcia

Super raňajky alebo večera nielen pre milovníkov palaciniek.

4
porcie
15 (+ odstátie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánkovú múku šľaháme so soľou, s vajcom a mliekom, kým nevznikne hladké cesto. Potom primiešame studenú vodu a nakoniec rozpustené maslo. Cesto necháme hodinu odpočívať.
  2. Rozpálime veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom. Odstavíme z ohňa, nalejeme 3/4 naberačky cesta, rovnomerne rozotrieme a vrátime na sporák. Keď sa okraje začnú odlepovať, palacinku otočíme.
  3. Do stredu palacinky položíme plátok šunky, plátok syra, volské oko a okraje palacinky zahneme smerom dovnútra.
  4. Ozdobíme rukolou a cherry paradajkami.