Slané palacinky
Bretónske slané palacinky
Autor receptu: redakcia
Super raňajky alebo večera nielen pre milovníkov palaciniek.
4 porcie |
15 (+ odstátie) minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pohánkovú múku šľaháme so soľou, s vajcom a mliekom, kým nevznikne hladké cesto. Potom primiešame studenú vodu a nakoniec rozpustené maslo. Cesto necháme hodinu odpočívať.
- Rozpálime veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom. Odstavíme z ohňa, nalejeme 3/4 naberačky cesta, rovnomerne rozotrieme a vrátime na sporák. Keď sa okraje začnú odlepovať, palacinku otočíme.
- Do stredu palacinky položíme plátok šunky, plátok syra, volské oko a okraje palacinky zahneme smerom dovnútra.
- Ozdobíme rukolou a cherry paradajkami.