Bravčový burger

Bravčový burger s chrenom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme šalát. Z jabĺk odstránime jadrovníky, nakrájame ich na rezančeky, zmiešame s majonézou, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  2. Mleté bravčové mäso zmiešame s na­ jemno nasekaným cesnakom, chrenom, so soľou a s korením. Rozdelíme ho na štyri diely a z každého vytvarujeme burger o kúsok väčší, ako je priemer žemlí.
  3. Burgery zľahka potrieme olejom, položíme ich na gril a opekáme asi 4 minúty z každej strany. Odložíme ich do tepla, napríklad na okraj grilu, alebo ich zabalíme do alobalu. Zároveň dohneda ugrilujeme jarné cibuľky potreté olejom.
  4. Rozkrojíme žemle, položíme ich rezom na gril a veľmi krátko opečieme. Na spodnú časť žemle natrieme majonézu, dáme trochu jablkového šalátu, položíme grilovaný burger a prekrojené jarné cibuľky. Posypeme strúhaným syrom, doplníme zvyšným šalátom a prikryjeme druhou polovicou žemle.