Bravčový burger
Bravčový burger s chrenom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme šalát. Z jabĺk odstránime jadrovníky, nakrájame ich na rezančeky, zmiešame s majonézou, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Mleté bravčové mäso zmiešame s na jemno nasekaným cesnakom, chrenom, so soľou a s korením. Rozdelíme ho na štyri diely a z každého vytvarujeme burger o kúsok väčší, ako je priemer žemlí.
- Burgery zľahka potrieme olejom, položíme ich na gril a opekáme asi 4 minúty
z každej strany. Odložíme ich do tepla, napríklad na okraj grilu, alebo ich zabalíme do alobalu. Zároveň dohneda ugrilujeme jarné cibuľky potreté olejom.
- Rozkrojíme žemle, položíme ich rezom na gril a veľmi krátko opečieme. Na spodnú časť žemle natrieme majonézu, dáme trochu jablkového šalátu, položíme grilovaný burger a prekrojené jarné cibuľky. Posypeme strúhaným syrom, doplníme zvyšným šalátom a prikryjeme druhou polovicou žemle.
|