Bravčové z papiňáka s karlovarskou knedľou a kapustou

Autor receptu: dvorka

Včera mi ocko vravel že by si tak dal červenú kapustu a tak ja dnes som ju ako prvú kúpila a potom ešte bravčové a knedľu som spravila z toho, čo som našla v kuchyni. Recept sa zdá byť zložitý nakoľko uvádzam veľa surovín, no jedlo bolo do hodiny hotové.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som si umyla, osušila, (vrch som nakrájala na ježka, no nabudúce to robiť nebudem lebo sa potom zle krája). Na masti som opiekla po všetkých stranách, zaliala vodou, osolila a okorenila zmesou korenín na pečené mäso a pod tlakovou pokličkou dusila 30 minút. Potom som mäso otočila, a dusila 20 minút.
  2. Kým sa mi dusilo mäso nakrájala som si kapustu, vo veľkej panvici na oleji som upražila 2 lyžice cukru spolu s cibuľou nakrájanou a potom som pridala kapustu. Zavrela panvicu a kapusta pustila šťavu a mierne sa začala opiekať. Pridala som vodu a dusila domäkka. Osolila som, docukrila, ja som pridala aj ocot. Premiešala a ešte dusila 5 minút. Kapusta sa dokončila vtedy keď aj mäso a knedle.
  3. Na knedle som dala variť vodu do veľkého hrnca. Z mlieka, žĺtkov, múky soli petržlenovej vňate a muškátového orieška som urobila riedke cesto, nakrájala som si (ja chlieb starší, lebo žemle ani rožky sme doma nemali) na kocky a primiešala som k cestíčku. Bielka som vymiešala do peny a vmiešala do chlebového cesta. Pripravila som si potravinovú fóliu, z cesta som urobila 3 kôpky a každú som zabalila do fólie, na koncoch zaviazala uzlíky.
  4. Vo vriacej vode na minimálnej teplote som pod pokličkou varila 10 minút, potom som knedle obrátila a dovarila ďalších 10 minút. Vybrala som, odstrihla uzlíky, odbalila a nakrájala mokrým a ostrým nožom.
  5. Dodusilo sa mi mäso, to som vybrala a nakrájala. Tu vidno ako sa mi rozpadávajú vrchné kúsky. Do šťavy som priliala deci vody so solamilom a ešte 5 minút nechala prevrieť.