Bravčové stehno na paprike (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal som bravčové stehno pekné na rezne. Bravčové stehno je dosť suché tak som ho urobil na paprike a kedže bolo dosť pikantné tak som ho osladil so slivkami z kompótu. Velmi mi to chutilo tak sa podelím s postupom na jeho prípravu.

8
porcií
20 minút
príprava
70-80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do malej misky si dáme pretlačený cesnak, 2Pl olivový olej, soľ, obe korenia čerstvo zomleté a zázvor dobre zmiešame necháme hodinu stať nech to všetko sa spojí. Zatiaľ si nakrájame bravčové stehno na rezne umyjeme a osušíme a potom naklepeme. Každý rezeň natrieme pripravenou zmesou z oboch strán a odložíme ich na hodinu nech si to mäso do seba natiahne.
  2. Keď nám mäso stoji tak si môžme očistiť papriky.
  3. Papriky si nakrájame na drobné kocky. Pripravíme si aj baranie rohy nemal som čerstvé tak som vytiahol z pohára zavárané. Tie si tiež nakrájame na drobné kolieska.
  4. Do hrnca v ktorom to budeme dusiť dáme 3 Pl olivový olej a upravené rezne na ňom rýchlo opečieme z oboch strán až do biela zatiahnuť rezne.
  5. Rezne si odložíme bokom. Na výpek dáme mladú cibuľku nakrájanú na drobno opiecť.
  6. Pridáme k cibuľke pokrájané papriky chvíľu orestujeme a pridáme paradajky aj s nálevom premiešame pridáme mäso a trošku podlejeme nech je mäso tak do 3/4 ponorené a dusíme prikryté. Občas premiešame. Keď už máme mäso skoro mäkké tak pridáme do masy kukuricu, hrášok a slivky.
  7. Ďalej dusíme mäso až bude mäkké potom skúsime chuť a dochutíme. Baranie rohy bolí pikantné riadne tak som to prisladil ešte lyžicou cukru. Potom to už vyhovovalo mojej chutí. Tak odstavíme zo sporáka a môžme podávať ja som to mal z ryžou. Želám Vám dobrú chuť.