Bravčové stehno na paprike (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Mal som bravčové stehno pekné na rezne. Bravčové stehno je dosť suché tak som ho
urobil na paprike a kedže bolo dosť pikantné tak som ho osladil so slivkami z kompótu.
Velmi mi to chutilo tak sa podelím s postupom na jeho prípravu.
8 porcií |
20 minút príprava |
70-80 minút tepelná úprava |
Postup
- Do malej misky si dáme pretlačený cesnak, 2Pl olivový olej, soľ, obe korenia čerstvo zomleté a zázvor dobre zmiešame necháme hodinu stať nech to všetko sa spojí. Zatiaľ si nakrájame bravčové stehno na rezne umyjeme a osušíme a potom naklepeme. Každý rezeň natrieme pripravenou zmesou z oboch strán a odložíme ich na hodinu nech si to mäso do seba natiahne.
- Keď nám mäso stoji tak si môžme očistiť papriky.
- Papriky si nakrájame na drobné kocky. Pripravíme si aj baranie rohy nemal som čerstvé tak som vytiahol z pohára zavárané. Tie si tiež nakrájame na drobné kolieska.
- Do hrnca v ktorom to budeme dusiť dáme 3 Pl olivový olej a upravené rezne na ňom rýchlo opečieme z oboch strán až do biela zatiahnuť rezne.
- Rezne si odložíme bokom. Na výpek dáme mladú cibuľku nakrájanú na drobno opiecť.
- Pridáme k cibuľke pokrájané papriky chvíľu orestujeme a pridáme paradajky aj s nálevom premiešame pridáme mäso a trošku podlejeme nech je mäso tak do 3/4 ponorené a dusíme prikryté. Občas premiešame. Keď už máme mäso skoro mäkké tak pridáme do masy kukuricu, hrášok a slivky.
- Ďalej dusíme mäso až bude mäkké potom skúsime chuť a dochutíme. Baranie rohy bolí pikantné riadne tak som to prisladil ešte lyžicou cukru. Potom to už vyhovovalo mojej chutí. Tak odstavíme zo sporáka a môžme podávať ja som to mal z ryžou. Želám Vám dobrú chuť.