Bravčové s fazuľou

Autor receptu: macovius

Zas jeden z experimentov, oplatí sa vyskúšať

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu si necháme speniť na oleji, pridáme na pásiky pokrájané mäso. Necháme ho chvíľu posmažiť a prikryjeme pokrievkou nech sa dusí. Nakrájame si slaninu na malé kocky a pridáme k mäsu. Pridáme soľ a korenie. Necháme 10 minút dusiť.
  2. Pridáme konzervu bielych fazuliek, necháme chvíľu povariť a pridáme paradajkový pretlak. Podľa chuti môžeme pridať aj na jemno nakrájanú čili papričku. Po 5 minutách pridáme pokrájaný cesnak a necháme odokryté a varíme ešte 10minút.
  3. Ako prílohu môžme podávať uvarené zemiaky s pažítkou alebo s petržlenovou vňaťou, prípadne ryžu.