Vyprážané bravčové rezne
Bravčové rezne so zemiakovou kašou
Autor receptu: civavasissi
Rezne aj kašu som robila už včera, ale nemala som čas pridať recept, preto až dnes. Nedeľný obed cez týždeň, mali sme chuť na
rezne. Ja mám rada s kvašákmi, ale hodí sa aj čalamáda, kompót či paradajkový šalát s cibuľou.
12 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som nakrájala na rezne a vyklepala. Mala som karé aj krkovičku. Mäso nesolím, pustilo by šťavu a bolo by suché. Solím až vajíčka v trojobale.
- Mäso som obalila v trojobale (postupne v múke, rozšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke). Dala som variť zemiaky do osolenej vody.
- Rozohriala som olej v panvici a vypražila som rezne. Mne nevadia ani zohrievané, priateľovi chutia len čerstvé. Vyprážam ich odokryté.
- Veci na kašu:
- Do kaše dávam maslo aj mlieko rovno z chladničky alebo izbovej teploty, nie horúce. Najprv dávam maslo, potom mlieko a tých 500 ml nie je definitívnych, prilievam podľa potreby. Každý má rád inú konzistenciu kaše. Hotová kaša:
- Vypražené mäso som dala na tanier.
- A nakoniec dobrú chuť ?