Vyprážané bravčové rezne

Bravčové rezne so zemiakovou kašou

Autor receptu: civavasissi

Rezne aj kašu som robila už včera, ale nemala som čas pridať recept, preto až dnes. Nedeľný obed cez týždeň, mali sme chuť na rezne. Ja mám rada s kvašákmi, ale hodí sa aj čalamáda, kompót či paradajkový šalát s cibuľou.

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som nakrájala na rezne a vyklepala. Mala som karé aj krkovičku. Mäso nesolím, pustilo by šťavu a bolo by suché. Solím až vajíčka v trojobale.
  2. Mäso som obalila v trojobale (postupne v múke, rozšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke). Dala som variť zemiaky do osolenej vody.
  3. Rozohriala som olej v panvici a vypražila som rezne. Mne nevadia ani zohrievané, priateľovi chutia len čerstvé. Vyprážam ich odokryté.
  4. Veci na kašu:
  5. Do kaše dávam maslo aj mlieko rovno z chladničky alebo izbovej teploty, nie horúce. Najprv dávam maslo, potom mlieko a tých 500 ml nie je definitívnych, prilievam podľa potreby. Každý má rád inú konzistenciu kaše. Hotová kaša:
  6. Vypražené mäso som dala na tanier.
  7. A nakoniec dobrú chuť ?