Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde fotorecept

pusta - fotkapusta, 22. júla 2013
Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept)
Foto: pusta

Mala som uvariť niečo chutné pre zoslabnutého chorého, ktorý nemusel dodržiavať zvláštnu diétu, ale potreboval niečo mäkké a chuť vzbudzujúce, hlavne živočíšne bielkoviny. Pokrájala Zobraziť celý popisMala som uvariť niečo chutné pre zoslabnutého chorého, ktorý nemusel dodržiavať zvláštnu diétu, ale potreboval niečo mäkké a chuť vzbudzujúce, hlavne živočíšne bielkoviny. Pokrájala som bravčové karé na jemné prúžky a naložila som ich do jogurtu, ochuteného soľou, čerstvo mletým čiernym korením, cesnakom a chilli vločkami. Spravila som cestíčko z vajec, múky a ochuteného jogurtu, dala som do neho mäsko na 48 hodín, potom som vysmažila ako rezne a veľmi chutili chorému i nám.

4
porcie
48 hodín minút
príprava
5+5 minút minút
na 90 - 100 °C

Suroviny

500 g pokrájané na prúžky
2 ks
3 - 4 PL
250 - 300 ml
podľa chuti
3 strúčiky
podľa chuti
1 CL
400 g
5 - 6 PL
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové karé som naklepala na rezne a vyklepala som ich.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne som pokrájala na jemné prúžky.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistila som cesnak.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misky som vyklepla vajcia.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som si chilli vločky.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som hustý domáci vlastný biely neochutený jogurt.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko som spolu rozšľahala.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som posekanú petržlenovú vňať a múku...,

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... soľ, čerstvo mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a chilli vločky, všetko som riadne premiešala.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do misy som dala mäsové prúžky, zaliala pripravenou ochutenou jogurtovou marinádou, premiešala som a odložila do chladničky na 48 hodín a viackrát premiešala. Asi 100 ml marinády som nechala na neskoršie, lebo mäso ju počas tej doby vsiakne do seba.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po 24 hodinách som pridala zvyšnú jogurtovú marinádu.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Opäť som všetko premiešala a vrátila na zase na 24 hodín marinovať späť do chladničky, aby sa prepojili a vsiakli všetky chute do mäsa.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Prišiel deň D a do rozpáleného oleja som dala po 1 PL mäsovej zmesi, roztlačila som ic lyžicou a vysmažila z oboch strán do zlato-hnedej farby - z každej strany asi 5 minút.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Podávala som horúce s pretláčanými zemiakmi, doplnené čerstvou zeleninou.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Tu je prierez rezňom , mäsíčko skrehlo v marináde a je mäkkučké, šťavnaté s úžasnou, ľahko pikantnou chuťou chilli a ostatných surovín. Je veľmi dobré mať ho vopred pripravené v chladničke, ochutenie je veľmi variabilné a chutné - potom je obed už úplná hračka.

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    a tu ešte prierez z blízka. Odporúčam vyskúšať. Dobrú chuť prajem!

    Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

ariela6
pekny receptik robila som niečo podobne ale len s klasickym cestičkom skusim aj toto tvoje ukladam si
sracz
... čítam Tvoj fajnový rcp, milá @pusta a nahlas (pre seba) rozmýšľam! Ako by asi mi chutil vložený, nie medzi dva krajce chleba, ale medzi Tvojim z bravčovej krkovičky (V/26/2013) a mojim z bravčového stehna! ... a k tomu misku našeho najjednoduchšieho šalátu z čerstvých uhoriek! -:))) Žlčník uhni! Ide nápor!!!
pusta
@gordonko , ide o sušené chilli papričky, ktoré sa sušia pri nízkych teplotách, čím si zachovajú jasne červenú farbu, môžu sa mlieť, nechať v celku alebo sa drvia na hrubo, ako v tomto prípade a vytvárajú tvar vločiek o veľkosti asi 1 mm.
tieto sú z Talianska, pestujú sa na plantážach v Turri - Taliansku - na Sardínii.
majú pikantnú ostrú chuť a sú príjemne aromatické, pridávajú sa do jedál k vôli pikantnej chuti.
Nepochádzajú z Mexika, ako by sa mohlo myslieť, ale z talianskej Kalábrie. dajú sa zakúpiť v rôznych e-shopoch po celom svete pod názvom Peperoncino macinato, ja som ich dostala do daru od môjho najlepšieho priateľa.
máš ich odfotené v postupe v bode 5.
pusta
@ariela6 , budem veľmi rada, ak vyskúšaš. variácií je nekonečné množstvo.
potom ma poteší, ak dáš vedieť, ako chutilo
dakujem za uznanie.
pusta
milý@sraz - ferikém drágám, to je tá najúžasnejšia kombináca - rezeň s rezňom, presnejšie medzi dvomi vysmážanými rezňami z krkovičky ešte vložený tento rezeň marinovaný v jogurte.
čo tam po jednom žlčníku, ak sa bude búriť, tak ho dáme vyhodiť na smetisko chirurgom :D
vdaka za uznanie.
kecemis
Naozaj vyborne jedlo. Takto to pripravovala aj moja mama.
evanaaa
Tak toto je krásna inšpirácia pre mňa na nedeľný obed.....zaujímali by ma aj iné variácie, rsp. čo čím nahradiť, aj chilly vločky som mala v takej fľaštičke-mlynčeku, teraz kupujem tekuté, ale pozriem sa, či na ne nenaďabím niekde. A možno spravím aj z vykostených kuracích stehien, alebo z krkovičky.
pusta
@kecemis , veľmi ma teší, že somto robila tak ako tvoja pani mamička.
dakujem za uznanie.
pusta
@evanaaa , variabilita tohoto receptu je napr. v použití druhu mäsa tak, ako píšeš ty sama.
v korenení môžeš použiť biele korenie, borievky, nové korenie, muškátový oriešok, farebné korenie - ktoré ti chutí.
vňate - miesto petržlenovej môžeš dať koriandrovú, zellerovú vňať, rôzne bylinky podľa vlastného výberu.
miesto chilli vločiek môžeš dať na jemno posekanú štipľavú papričku, čokoľvek, čo máš rada ty :-)))
pusta
@gordonko , niet za čo dakovať, rado sa stalo. ak viem, rada sa podelím o svoje znalosti.
pekný deň ti prajem.
marianne
@pusta aj mne sa uz macaju v marinade,zajtra pride na obed masozrava mladez,slusna hromada ich bude,tak som ich namocila z 1.5 kg kare.Zajtra Ti budem referovat....:-)
pusta
@marianne , teda si ma veľmi príjemne prekvapila, teší ma to a som nedočkavá na tvoje referencie.
poviem ti, úctyhodné množstvo si nachystala :-))))))
nech vám všetkým dobre chutí :P
marianne
...som sa navyprazala Ti poviem,prskalo to na vsetky strany.. xixi ...ale stalo to zato @pusta ,vyborne to bolo.Vo vnutri stavnate,vyborne ochutene masko.Chvalili o sto dusi,dobre,ze som spravila viac pobalila som im aj domov...dakujem,isto este zopakujem...na taketo akcie,kde je viac ludi,vyborny recept.Podavala som s hranolkami,kto chcel aj zem.kasa bola,ale ta v hanbe ostala:-)) a greckym salatom....
pusta
@marianne , to je super. čo tam po prskaní na všetky strany :D hlavne, že chutilo.:-)))
obrovskou výhodou tohto receptu je, že sa dá pripraviť vopred a mať v zásobe aj pre nečakaných hostí, môžeš sa im dostatočne venovať. tiež je výhodná jeho variabilita a že šmakuje. : P
super prílohy si mala ešte aj zabalila každému na cestu :-)))
napracovala si sa, ale sladká odmena ťa neminula - chválili o sto dusi...
prjem zdarné repete.
dakujem za podrobnú a potešujúcu správu
pusta1
@dellawar , však aj na prérii môžu vyskúšať chilli vločky, môžeš si ich vyrobiť aj sám a nemusíš potom kupovať.
skús, je to naozaj výborné s nimi či bez.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia