Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde fotorecept
Foto: pusta
Mala som uvariť niečo chutné pre zoslabnutého chorého, ktorý nemusel dodržiavať zvláštnu diétu, ale potreboval niečo mäkké a chuť vzbudzujúce, hlavne živočíšne bielkoviny. Pokrájala Zobraziť celý popisMala som uvariť niečo chutné pre zoslabnutého chorého, ktorý nemusel dodržiavať zvláštnu diétu, ale potreboval niečo mäkké a chuť vzbudzujúce, hlavne živočíšne bielkoviny. Pokrájala som bravčové karé na jemné prúžky a naložila som ich do jogurtu, ochuteného soľou, čerstvo mletým čiernym korením, cesnakom a chilli vločkami. Spravila som cestíčko z vajec, múky a ochuteného jogurtu, dala som do neho mäsko na 48 hodín, potom som vysmažila ako rezne a veľmi chutili chorému i nám.
porcie
príprava
na 90 - 100 °C
Suroviny
500 g pokrájané na prúžky |
|
2 ks |
|
3 - 4 PL |
|
250 - 300 ml |
|
podľa chuti |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
1 CL |
|
400 g |
|
5 - 6 PL |
|
1 - 2 PL |
|
Postup
-
1
Bravčové karé som naklepala na rezne a vyklepala som ich.
-
2
Rezne som pokrájala na jemné prúžky.
-
3
Očistila som cesnak.
-
4
Do misky som vyklepla vajcia.
-
5
Pripravila som si chilli vločky.
-
6
Pridala som hustý domáci vlastný biely neochutený jogurt.
-
7
Všetko som spolu rozšľahala.
-
8
Pridala som posekanú petržlenovú vňať a múku...,
-
9
... soľ, čerstvo mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a chilli vločky, všetko som riadne premiešala.
-
10
Do misy som dala mäsové prúžky, zaliala pripravenou ochutenou jogurtovou marinádou, premiešala som a odložila do chladničky na 48 hodín a viackrát premiešala. Asi 100 ml marinády som nechala na neskoršie, lebo mäso ju počas tej doby vsiakne do seba.
-
11
Po 24 hodinách som pridala zvyšnú jogurtovú marinádu.
-
12
Opäť som všetko premiešala a vrátila na zase na 24 hodín marinovať späť do chladničky, aby sa prepojili a vsiakli všetky chute do mäsa.
-
13
Prišiel deň D a do rozpáleného oleja som dala po 1 PL mäsovej zmesi, roztlačila som ic lyžicou a vysmažila z oboch strán do zlato-hnedej farby - z každej strany asi 5 minút.
-
14
Podávala som horúce s pretláčanými zemiakmi, doplnené čerstvou zeleninou.
-
15
Tu je prierez rezňom , mäsíčko skrehlo v marináde a je mäkkučké, šťavnaté s úžasnou, ľahko pikantnou chuťou chilli a ostatných surovín. Je veľmi dobré mať ho vopred pripravené v chladničke, ochutenie je veľmi variabilné a chutné - potom je obed už úplná hračka.
-
16
a tu ešte prierez z blízka. Odporúčam vyskúšať. Dobrú chuť prajem!
tieto sú z Talianska, pestujú sa na plantážach v Turri - Taliansku - na Sardínii.
majú pikantnú ostrú chuť a sú príjemne aromatické, pridávajú sa do jedál k vôli pikantnej chuti.
Nepochádzajú z Mexika, ako by sa mohlo myslieť, ale z talianskej Kalábrie. dajú sa zakúpiť v rôznych e-shopoch po celom svete pod názvom Peperoncino macinato, ja som ich dostala do daru od môjho najlepšieho priateľa.
máš ich odfotené v postupe v bode 5.
dakujem za pochvalu.
potom ma poteší, ak dáš vedieť, ako chutilo
dakujem za uznanie.
čo tam po jednom žlčníku, ak sa bude búriť, tak ho dáme vyhodiť na smetisko chirurgom :D
vdaka za uznanie.
dakujem za uznanie.
v korenení môžeš použiť biele korenie, borievky, nové korenie, muškátový oriešok, farebné korenie - ktoré ti chutí.
vňate - miesto petržlenovej môžeš dať koriandrovú, zellerovú vňať, rôzne bylinky podľa vlastného výberu.
miesto chilli vločiek môžeš dať na jemno posekanú štipľavú papričku, čokoľvek, čo máš rada ty :-)))
pekný deň ti prajem.
poviem ti, úctyhodné množstvo si nachystala :-))))))
nech vám všetkým dobre chutí :P
obrovskou výhodou tohto receptu je, že sa dá pripraviť vopred a mať v zásobe aj pre nečakaných hostí, môžeš sa im dostatočne venovať. tiež je výhodná jeho variabilita a že šmakuje. : P
super prílohy si mala ešte aj zabalila každému na cestu :-)))
napracovala si sa, ale sladká odmena ťa neminula - chválili o sto dusi...
prjem zdarné repete.
dakujem za podrobnú a potešujúcu správu
skús, je to naozaj výborné s nimi či bez.