« Naspäť na tento recept

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne verzia na vytlačenie

Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

Autor receptu: izabella929

Postup receptu

Dnes som nefotila postup. Bravčové rebrá som umyla, osušila. Na panvicu som dala 3 tenké plátky prerastenej slaniny a nechala som ju vyškvariť. Keďže je prerastená mäsom, je tam tuku minimálne množstvo, pridala som pol lyžice masti a opiekla som na nej rebierka z oboch strán.

Rebierka som osolila, korenila, posypala celou rascou, poprášila mletou paprikou a podliala vínom. Pod pokrievkou som ich najprv dusila, neskôr som podliala ešte vývarom (práve sa mi varí na sporáku mäsový vývar) a pomaly na slabom plameni opekala. Keď boli rebierka po 50 minútach mäkké, pridala som nakrájaný cesnak a za stáleho odparovania tekutiny, opiekla do chrumkava.

Úplne mäkučké ako maslo som podávala s varenými zemiakmi a jarným šalátom. Chrumkavou slaninou som ozdobila zemiakovú kašu a mäso som poliala šťavou. Prajem vám dobrú chuť.
Bravčové rebrá na rasci a bielom víne - obrázok 3

Suroviny




4-5
porcie
50
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist