Pečené bravčové mäso

Bravčové pliecko skoro ako živánska

Autor receptu: vianni

6
porcií
30 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakrájané mäso osmaž na rozpálenej panvici, aby sa uzavrelo. Kilo mäsa rozdeľ na 3 časti, aby sa opieklo, nie dusilo!
  2. V pekáči premiešaj nakrájanú zeleninu, zemiaky, cibuľu, cesnak a klobásu , pridaj opečené mäso z panvice, spolu s olivovým olejom a koreninami. Po okrajoch nalej polovicu piva, druhá bude neskôr tiež použitá. Dal som tam aj trochu slepačieho vývaru, ostala polievka, tak snáď to nevyhodím. Na plech daj alobal.
  3. Vyhrej rúru na 180 stupňov a toto všetko prikryté alobalom tam šupni najmenej na 1 hodinu. Môžeš to po pol hodine skontrolovať, či sa to nepáli.
  4. Po niečo ako hodine, to zľahka prehrab a dolej to pivo, čo ti možno ešte ostalo :) Nechaj to ešte piecť asi 20 minút prikryté.
  5. A ideme do finále, alobal preč a 20 minút ešte dopiecť, ak sa šťava stráca, dolej trochu vývaru. Môžeš posypať nastrúhaným syrom.
  6. No čo už, hotovo, nakladať a jesť, dobrú chuť.