Pečené bravčové mäso
Bravčové pliecko skoro ako živánska
Autor receptu: vianni
6 porcií |
30 minút príprava |
100 minút na 180 °C |
Postup- Nakrájané mäso osmaž na rozpálenej panvici, aby sa uzavrelo. Kilo mäsa rozdeľ na 3 časti, aby sa opieklo, nie dusilo!
- V pekáči premiešaj nakrájanú zeleninu, zemiaky, cibuľu, cesnak a klobásu , pridaj opečené mäso z panvice, spolu s olivovým olejom a koreninami. Po okrajoch nalej polovicu piva, druhá bude neskôr tiež použitá. Dal som tam aj trochu slepačieho vývaru, ostala polievka, tak snáď to nevyhodím. Na plech daj alobal.
- Vyhrej rúru na 180 stupňov a toto všetko prikryté alobalom tam šupni najmenej na 1 hodinu. Môžeš to po pol hodine skontrolovať, či sa to nepáli.
- Po niečo ako hodine, to zľahka prehrab a dolej to pivo, čo ti možno ešte ostalo :) Nechaj to ešte piecť asi 20 minút prikryté.
- A ideme do finále, alobal preč a 20 minút ešte dopiecť, ak sa šťava stráca, dolej trochu vývaru. Môžeš posypať nastrúhaným syrom.
- No čo už, hotovo, nakladať a jesť, dobrú chuť.
|