Dusené bravčové stehno

Bravčové plátky na srbský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný a rýchly obed či večera...

4
porcie
25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu.
  2. Mäso umyjeme, osušíme nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  3. Na horúcom oleji krátko osmažíme plátky mäsa z oboch strán. Mäso vyberieme z hrnca a do výpeku dáme cibuľu nakrájanú nadrobno, orestujeme do sklovita. Neskôr pridáme pokrájaný cesnak a krátko orestujeme. Pridáme štipľavú a sladkú mletú papriku, premiešame a prelejeme trochou vývaru.
  4. Mäso vrátime do základu, zalejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou 30 minút. Potom vsypeme nakrájanú papriku, paradajky a krátko dusíme pokiaľ zelenina zmäkne (10-15 minút).
  5. Po uvarení posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré čerstvou zeleninou, šalátom. Dobrú chuť...