Dusené bravčové stehno
Bravčové plátky na srbský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný a rýchly obed či večera...
|
4 porcie |
25 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na prípravu.
- Mäso umyjeme, osušíme nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na horúcom oleji krátko osmažíme plátky mäsa z oboch strán. Mäso vyberieme z hrnca a do výpeku dáme cibuľu nakrájanú nadrobno, orestujeme do sklovita. Neskôr pridáme pokrájaný cesnak a krátko orestujeme. Pridáme štipľavú a sladkú mletú papriku, premiešame a prelejeme trochou vývaru.
- Mäso vrátime do základu, zalejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou 30 minút. Potom vsypeme nakrájanú papriku, paradajky a krátko dusíme pokiaľ zelenina zmäkne (10-15 minút).
- Po uvarení posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré čerstvou zeleninou, šalátom. Dobrú chuť...