Bravčové mäso

Bravčové plátky na karí

Autor receptu: mojaradost

Mäsko na šťave nám veľmi chutí, preto ho rada pripravujem:)) Teraz to bolo pre zmenu na karí korení a veru len sa tak po ňom zaprášilo:))

10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Plátky mäsa jemne vyklepeme, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme múkou a opečieme na panvici na rozpálenom oleji z obidvoch strán.
  2. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme opražené plátky mäsa, chilli papriku, kari korenie, drvenú rascu, paradajkovú šťavu, nadrobno pokrájaný cesnak, podlejeme horúcou vodou, aby bolo mäso zaliate a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Občas premiešame, aby šťava neprihorela. Dochutíme soľou, korením, príp. zeleninovou koreniacou zmesou. Šťava je primerane hustá, netreba ju zahusťovať.
  3. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!