Bravčové na kreolský spôsob

Autor receptu: sisok

Tento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes očarila svojou chuťou, ale najmä jednoduchosťou. Korenie kolombo je typické pre kuchyňu zo zámorskych francúzskych kolónii a dalo by sa prirovnať ku karí, no chuťovo je trochu jemnejšie. V pôvodnom recepte použili bravčovú panenku, ja som však použila bravčové líčka, ktoré sa napokon ukázali ako dobrý výber a náhrada spomínanej panenky.

4
porcie
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájanú nadrobno si osmažíme asi 2-3 minútky na oleji+masle. Pridáme bravčové mäso nakrájané na väčsie kusy a sprudka opečieme z každej strany. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme na kúsky nakrájaný ananás. Môžeme použiť ananás z konzervy, šťavu dáme bokom, budeme ju potrebovať trošku neskôr. Mäso a ananás ochutíme kolombom, osolíme a okoreníme čiernym korením. Celú zmes opekáme na prudkom plameni asi 8-10minút.
  2. Po 10 minútach pridáme exotickú zmes (sušené banány, kokosový orech, sušené hrozienka, exotické orechy), zalejeme sirupom z ananásu a podlejeme vodou. Stíšime plameň a dusíme približne 40 minút.
  3. Po 40 minútach odstavíme a podávame s ryźou.