Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou fotorecept
Foto: adkas
Bravcova panenka obalena v slaninke a opecena na panvici. K tomu uzasna bazalkova omacka. Skvele papkanicko. Rychle, chutne, nenarocne . Doporucujem vyskusat.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 g tenke platky (u mna Pancetta) |
|
1 PL |
|
na omacku: | |
50 g |
|
2-3 strúčiky |
|
1 PL |
|
100 ml na podliatie |
|
200 ml |
|
2-3 PL |
|
100 g strúhaný |
|
2 PL cerstva |
|
, biele mlete korenie,steakove korenie |
|
, par kvapiek |
|
Postup
-
1
Bravcovu panenku umyjeme, osusime. Maso odblanime a narezeme na cca 3,5 cm "bochnicky". Kazdy bochnicek obalime v slanine a prstami maso jemne roztlacime (splastime). Posypeme steakovym korenim. Mozeme aj velmi jemne osolit. Naozaj velmi jemne, aby sme ich nepresolili.
-
2
Ideme na omacku. Na panvici rozpustime maslo a pridame prelisovany cesnak. Na miernom ohni ho orestujeme a poprasime lyzicou muky. Opat porestujeme cca 2 minuty.
-
3
Opat porestujeme cca 2 minuty a podlejeme vyvarom.
-
4
Odstavime z ohna. Prilejeme mlieko, pridame smotanu a dobre premiesame. Vratime na ohen, nechame zovriet .
-
5
Ochutime solou, bielym mletym korenim a citronovu stavou.
-
6
Ak by bola omacka velmi riedka, tak mozete este 1/2 PL hladkej muky rozmiesat v troche vody a este zahustit. Samozrejme po zahusteni nechame opat zovriet. Nezabudnite stale miesat, aby omacka neprihorela. Pridame nastruhany syr a bazalku , zamiesame, nechame kratucko prejst varom a odstavime z ohna.
-
7
hotova omacka
-
8
Maso opecieme na panvici z kazdej strany cca 3 minuty a mame hotovo!
-
9
podavame s varenymi zemiakmi
-
10
Prajem skvely chutovy zazitok!
dakujem za recept