Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou fotorecept

adkas - fotkaadkas, 15. apríla 2012
Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: adkas

Bravcova panenka obalena v slaninke a opecena na panvici. K tomu uzasna bazalkova omacka. Skvele papkanicko. Rychle, chutne, nenarocne . Doporucujem vyskusat.

3-4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g tenke platky (u mna Pancetta)
1 PL
na omacku:
50 g
2-3 strúčiky
1 PL
100 ml na podliatie
200 ml
2-3 PL
100 g strúhaný
2 PL cerstva
 , biele mlete korenie,steakove korenie
 , par kvapiek

Postup

  1. 1

    Bravcovu panenku umyjeme, osusime. Maso odblanime a narezeme na cca 3,5 cm "bochnicky". Kazdy bochnicek obalime v slanine a prstami maso jemne roztlacime (splastime). Posypeme steakovym korenim. Mozeme aj velmi jemne osolit. Naozaj velmi jemne, aby sme ich nepresolili.

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ideme na omacku. Na panvici rozpustime maslo a pridame prelisovany cesnak. Na miernom ohni ho orestujeme a poprasime lyzicou muky. Opat porestujeme cca 2 minuty.

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opat porestujeme cca 2 minuty a podlejeme vyvarom.

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. Deti
  5. 4

    Odstavime z ohna. Prilejeme mlieko, pridame smotanu a dobre premiesame. Vratime na ohen, nechame zovriet .

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Ochutime solou, bielym mletym korenim a citronovu stavou.

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  7. 6

    Ak by bola omacka velmi riedka, tak mozete este 1/2 PL hladkej muky rozmiesat v troche vody a este zahustit. Samozrejme po zahusteni nechame opat zovriet. Nezabudnite stale miesat, aby omacka neprihorela. Pridame nastruhany syr a bazalku , zamiesame, nechame kratucko prejst varom a odstavime z ohna.

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  8. 7

    hotova omacka

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  9. 8

    Maso opecieme na panvici z kazdej strany cca 3 minuty a mame hotovo!

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  10. 9

    podavame s varenymi zemiakmi

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  11. 10

    Prajem skvely chutovy zazitok!

    Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

luss44
mňam vyzerá to úžasne, krásne foto.....
tatranka
To je určite veľmi chutné.Veru nechala by som sa na tento chutný obed pozvať.A tak ako praješ na konci,bol by to určite príma chuťový zážitok.
adkas
dakujem za komentariky. Nam to velmi chutilo. K bravcovej panenke velmi pasuje trochu omacky a tato je lahodna. Rychlo a chutne:))))
sneica
krasny receptik,uz sa rozmrazuje masko...:)
zenfira
vynikajuce, velmi nam to chutilo! Dakujem za receptik!
barkra
ja mozem po dnesnom uzasnom obede len potvrdit,ze je to velmi chutny,lahodny recept:)ako tvrdy syr som pouzila old amsterdam mozem len doporucit:))
dakujem za recept
tetrisss
Trochu som tento recept prisposobila spajze a to, miesto slaniny som pouzila schwarzvaldsku sunku, lebo bola dlha a do omacky som nedala syr, lebo som zabudla :), a miesto bazalky som mala v mraznicke zmrazenu pazitku a vzniklo ozaj rychle a luxusne jedlo, mnam, mas 5-tku.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha