Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčové medailóniky s pomarančovou omáčkou s estragónom videorecept

tuvarichlap - fotkatuvarichlap, 8. apríla 2021
Bravčové medailóniky s pomarančovou omáčkou s estragónom (videorecept)
Foto: tuvarichlap

Nechajte sa prekvapiť netradičnými chuťami, vyskúšajte špecialitu z londýnskych reštaurácií. Jednoduchý recept, ktorý zvládnete na obed či večeru za malú chvíľku :)
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

Zemiaková kaša:
4  ks väčšie
50 g
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Bravčové medailóniky:
400 g
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
Pomarančová omáčka:
z 1 pomaranča
z 1 pomaranča
100 ml
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaková kaša: Umyté a nakrájané zemiaky uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme chvíľu odpariť. Pridáme maslo, horčicu, mletý muškátový orech, soľ a korenie, popučíme do jemna.

  2. 2

    Bravčové medailóniky: Očistenú panenku nakrájame na približne 1,5 cm hrubé medailóniky. Dobre ich osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Začneme na rozpálenej panvici, mäso zatiahneme z oboch strán približne po minúte, potom vyberieme a zabalíme do alobalu.

  3. 3

    Na panvicu pridáme šťavu z pomaranča spolu s nastrúhanou kôrou. Zredukujeme na polovicu a pridáme smotanu, estragón, soľ, korenie a redukujeme do požadovanej hustoty, nakoniec prilejeme výpek, ktorý nám ostal v alobale z mäsa.

  4. 4

    Servírujeme na horúcom tanieri :) Ozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi recept páči, až na ten estragón, to je bylinka, ktorú ja neznášam.....raz o som z neznalosti kúpila estragónovú horčicu, ktorú som hneď po otvorení vyhodila. Ale byliniek je dosť, dal by sa nahradiť nejakou inou.