Dusené bravčové mäso
Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite až po
jedení. Potom rýchlo s niečím spláchnuť hrdlo.
10 - 12 porcií |
490 minút na 90- 95 °C |
Postup
- Ako prvé zmiešame suroviny napísane na marinádu. Vznikne z toho takáto kaša.
- S kašou natrieme obe mäsá a uložíme do nádoby.
- Nádobu prekryjeme fóliou a nádobu dáme do chladničky, kde ju necháme odpočívať 5 dní. Oplatí sa vydržať, mäso je potom chutnejšie.
- Po tej dobe očistíme cibuľu a krájame na pol mesiace, ktoré uložíme na dno pomalého hrnca. Na to dáme pripravené mäso a zalejeme čiernym pivom. Hrniec zapneme na Low to je 90 - 95 °C. Varíme osem hodín. Zhruba v polovici varenia prilejeme vývar. Po 8 hodinách máme takúto dobrotu. Opatrne mäso vyberieme. Je totiž tak mäkké, že sa rozpadá.
- Teraz do omáčky nalejeme obe smotany a povaríme asi 10 minút. Nedávame na zahustenie nič. Je to dostatočné husté. Odložíme z ohňa a necháme trochu odpočinúť. Tato omáčka po chvíle jedenia vám sťaží dýchanie. Je silná, zároveň dobrá a efekt, ako wasabi. Preto je treba mať niečo na zapitie.
- Mäso nám zatiaľ trochu vychladlo, tak ho nakrájame. No treba mať dobré ostrý nôž, lebo sa mäso rozpadá, také je mäkké. Takto vyzerá údené stehno.
- A takto vyzerá bravčová hruď. Je vidieť ako sa rozpadá na vlákna.
- Pripravené na stole, len nabrať.