Bravčové mäso
Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Potrebujem už minúť naloženú kapustu od jesene, tak som hľadal nejaký recept a tento ma upútal. Je nenáročný a veľmi
chutný.
Postup
- Na prípravu sa môže použiť akýkoľvek druh mäsa, ja som použil bravčové plece. Cibuľu pokrájame na drobno, mäso a papriku na kocky.
- Kocky mäsa posypeme svojím obľúbeným grilovacím korením, čiernym korením, rascou, osolíme a premiešame.
- Cibuľu speníme na masti, pridáme papriku a orestujeme.
- Pridáme mäso, opečieme a necháme zatiahnuť. Potom podlejeme trochou vody, prikryjeme, a za občasného premiešania udusíme do mäkka.
- Ja som použil pomalý hrniec, nakoľko som musel ísť na pár hodín preč. Po návrate bolo mäso hotové a okolím sa šírila neodolateľná vôňa.
- Pripravíme si kapustu. Na roztopené maslo dáme lyžicu hnedého cukru a necháme trocha skaramelizovať.
- Pridáme kapustu, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
- Do kapusty pridáme mäsovú zmes, pridáme rozotretý cenak, dobre premiešame a chvíľu spolu povaríme. V pôvodnom recepte je doporučené podávať s chlebom, ja som si to dal s varenými zemiakmi v šupe, veľmi mi to chutilo. Vrch ozdobíme nakrájanou chilli papričkou.