Bravčové mäso

Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Potrebujem už minúť naloženú kapustu od jesene, tak som hľadal nejaký recept a tento ma upútal. Je nenáročný a veľmi chutný.

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu sa môže použiť akýkoľvek druh mäsa, ja som použil bravčové plece. Cibuľu pokrájame na drobno, mäso a papriku na kocky.
  2. Kocky mäsa posypeme svojím obľúbeným grilovacím korením, čiernym korením, rascou, osolíme a premiešame.
  3. Cibuľu speníme na masti, pridáme papriku a orestujeme.
  4. Pridáme mäso, opečieme a necháme zatiahnuť. Potom podlejeme trochou vody, prikryjeme, a za občasného premiešania udusíme do mäkka.
  5. Ja som použil pomalý hrniec, nakoľko som musel ísť na pár hodín preč. Po návrate bolo mäso hotové a okolím sa šírila neodolateľná vôňa.
  6. Pripravíme si kapustu. Na roztopené maslo dáme lyžicu hnedého cukru a necháme trocha skaramelizovať.
  7. Pridáme kapustu, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
  8. Do kapusty pridáme mäsovú zmes, pridáme rozotretý cenak, dobre premiešame a chvíľu spolu povaríme. V pôvodnom recepte je doporučené podávať s chlebom, ja som si to dal s varenými zemiakmi v šupe, veľmi mi to chutilo. Vrch ozdobíme nakrájanou chilli papričkou.